Locuri uimitoare de vizitat în Ţara Soarelui Răsare
Foto: Pădurea de bambus Arashiyama

Locuri uimitoare de vizitat în Ţara Soarelui Răsare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Japonia este o ţară insulară din Asia de Est. Potrivit unei legende, Ţara Soarelui Răsare a fost creată de către zei, când aceştia au înfipt o sabie în ocean, iar la scoaterea ei s-au format patru picături ce au devenit insulele principale, precum şi o multitudine de insule mai mici (circa 5.000).

O cultură hipnotizantă

Poporul din Japonia are o cultură atât de vastă şi frumoasă, încât efectiv îţi e greu să-i rezişti.

Tokyo este capitala ţării şi probabil unul dintre cele mai impresionante oraşe din lume, un loc în care populaţia din timpul zilei lucrătoare creşte cu 2,5 milioane de oameni. Arhitectura clădirilor nu este nici futuristă, nici foarte impresionantă, dar aglomeraţia de oameni (aproximativ 15 milioane de suflete, în timpul zilei) te va hipnotiza pur şi simplu. Printre locurile recomandate de majoritatea turiştilor care au fost în Tokyo sunt Shibuya şi Parcul Yoyogi.

Kyoto este unul dintre cele mai zen oraşe din lume, probabil datorită numărului enorm de temple. Are şi România aşa ceva - satul Valea Plopului, din judeţul Prahova, are 28 de biserici - dar nu se compară în niciun fel cu oraşul japonez. Tot aici este şi faimoasa pădure de bambus Arashiyama, pe care majoritatea turiştilor o recomandă.

Complexul Nikko este inclusă în patrimoniul UNESCO, datorită caselor aurite şi împodobite în exces. Cu toate astea, până să ajungi la complex ai de străbătut o pădure de cedri, foarte bătrâni şi uriaşi, oferind încă o privelişte uimitoare.

În orăşelul Kamakura nu poţi face decât să îţi încarci bateriile. Localitatea nu impresionează prin altare sau arhitectura clădirilor, ci prin priveliştea din jur şi prin linişte. Cea mai recomandată atracţie turistică este Marele Buddha, a doua cea mai mare statuie din bronz din Japonia.

Takayama este un oraş extraordinar de vechi şi bine păstrat. În comparaţie cu obiectivele turistice enumerate mai sus, turiştii vin aici pentru a vedea clădirile şi exemple de arhitectură uimitoare. O plimbare pe străduţele oraşului Takayama este ca o călătorie înapoi în timp. Evident, locuitorii şi autorităţile au făcut absolut tot posibilul să transforme localitatea antică într-o bijuterie de oraş. Un obiectiv de neratat este Muzeul folk Hida, un complex în aer liber cu zeci de case extraordinar de vechi, construite în stilul locului.

Castelul Matsumoto este considerat una dintre comorile naţionale ale Japoniei. Situat în orăşelul cu acelaşi nume - care nu impresionează prin nimic altceva, a fost construit la sfârşitul secolului XVI şi este foarte bine conservat. La intrare, vizitatorii sunt obligaţi să se descalţe, iar interiorul este împânzit de scări abrupte şi camere cu tavanul foarte jos.

Japonia nu e pentru oricine

Japonia are o populaţie extrem de numeroasă în comparaţie cu spaţiul pe care îl are la dispoziţie, motiv pentru care aglomeraţia ar putea fi o problemă pentru unii turişti. De asemenea, un bilet de avion pe ruta Bucureşti - Tokyo costă peste 800 de euro. Luând în considerare salariile şi celelalte cheltuieli necesare unei vacanţe de câteva zile, ajungem la concluzia că pentru mulţi dintre noi concediul în Ţara Soarelui Răsare se poate realiza doar pe bază de credit... din păcate.

Citit 1669 ori Ultima modificare Vineri, 30 Mai 2014 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.