MACABRU/ Cele mai groaznice MASACRE de care lumea nu ştie
Foto: comemorarea masacrului 228 din Taiwan

MACABRU/ Cele mai groaznice MASACRE de care lumea nu ştie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un masacru este o acţiune sângeroasă îndreptată împotriva unei mulţimi lipsită de apărare, în urma căreia îşi pierd viaţa foarte mulţi oameni. Astfel de evenimente s-au tot întâmplat de-a lungul istoriei. Unele au rămas consemnate, dar altele au fost de o cruzime atât de mare încât cei responsabili au făcut absolut tot posibilul pentru a şterge orice urmă. 

Genocidul de la Nanking

În decembrie 1937, cu un an înainte ca holocaustul să înceapă, China se confrunta cu un război civil. Acest conflict intern le-a deviat atenţia de la trupele japoneze care invadaseră deja teritoriul. După ce au pierdut fără drept de apel bătălia de la Shanghai, chinezii au acceptat înfrângerea şi au anunţat retragerea către următorul oraş spre care se îndreptau inamicii. Interesant este că armata care încerca să-şi apere teritoriul era formată din oameni de rând, cu o pregătire aproape inexistentă şi un armament inutil împotriva tehnicii avansate a japonezilor.

Trupele invadatoare au aruncat fluturaşi deasupra oraşului Nanking, prin care anunţau populaţia să plece pentru că în 24 de ore vor bombarda totul. Unii au reuşit să fugă, alţii au rămas. Ce a urmat e demn de filmele gore, la care nici cei cu un stomac puternic nu se pot uita. Japonezii au bombardat oraşul, după care au pătruns în forţă, omorând totul în calea lor. Apoi s-au transformat în monştri: toate persoanele de gen feminin, indiferent de vârstă - copile sau bătrâne - au fost violate în repetate rânduri, după care au fost ucise. Restul supravieţuitorilor au fost executaţi şi îngropaţi într-un mormânt comun. În total, numărul victimelor, conform unor istorici, se ridică la 300.000 de oameni. 

                                                                           Monument pentru comemorarea celor 300.000 de morţi de la Nanking

Tragedia de la Adana

Atât guvernul turc, dar şi câţiva scriitori şi naţionalişti, pun la îndoială fila de istorie ce conţine faptele petrecute în aprilie 1909, spunând că de fapt şi de drept, totul a fost un masacru orientat către populaţia musulmană de origine armeană. Încă un aspect negativ al religiei. Cele mai multe victime au fost în oraşul Adana, unde au fost numărate aproape 5.000 de victime, dar în întreaga lună, în zona respectivă, se pare că au fost măcelăriţi aproximativ 30.000 de oameni, din cauza originii şi orientărilor religioase. Guvernul turc neagă vreo implicare în acest genocid.

228

Masacrul din Taiwan, cunoscut sub numele de 228 - de la data la care au început crimele, februarie 28, 1947 - a fost probabil cea mai violentă înăbuşire a unei revoluţii. Guvernul Kuomintang a instaurat prin această decizie o perioadă de teroare în întreaga ţară, în urma căreia şi-au pierdut viaţa peste 30.000 de oameni, unii ucişi pe loc, alţii dispăruţi în neant, corpurile lor fiind de negăsit. Masacrul a fost un subiect tabu timp de câteva decenii. Oficialii taiwanezi au recunoscut evenimentele de-o cruzime inimaginabilă abia în 1995, moment în care s-a permis şi comemorarea victimelor.

Morţile de la Hama

În februarie 1982, armata siriană încerca din răsputeri să înăbuşească o revoltă a extremiştilor "Frăţia Mulsulmană". Pentru a pune capăt conflictului, forţele înarmate au bombardat masiv oraşul Hama, unde se credea că-şi au tabăra rebelii. Problema este că le-a păsat sub nicio formă că acolo erau şi cetăţeni sirieni. Bilanţul morţilor este estimat la aproximativ 40.000 de oameni, dintre care nu se ştie cu precizie câţi erau duşmani. Tragedia este considerată ca fiind cel mai grav act criminal al unui guvern arab împotriva propriei populaţii.

                                                                                                                       Oraşul Hama după bombardament

Citit 2318 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.