Cea mai neagră perioadă a MARIAJULUI/ Prima CRIZĂ nu apare după şapte ani

Cea mai neagră perioadă a MARIAJULUI/ Prima CRIZĂ nu apare după şapte ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teoria conform căreia dragostea începe să pălească după şapte ani de căsnicie sau că după această perioadă de timp cuplurile căsătorite ajung într-un moment de restrişte a fost reanalizată în cadrul unei cercetări recente, de către o echipă a Universităţii Brigham Young din Utah, SUA, prilej cu care s-a ajuns la concluzia că momentul critic apare după aproximativ zece ani de căsătorie, nu după şapte.

Studiul a implicat mai mult de 2.000 de femei, născute între 1957 şi 1964, care au răspuns la întrebări referitoare la mariajele lor, unele cu o durată mai mare de 35 de ani. În urma realizării interviurilor, două treimi din respondenţi au indicat că nivelul de fericire începe să descrească constant după căsătorie, iar femeile au indicat că după aproape zece ani de mariaj s-au confruntat cu cea mai dificilă perioadă din viaţa de cuplu.

Oamenii de ştiinţă au tras concluzia că, după această perioadă de timp, femeile ajung într-un punct în care se adună cele mai multe presiuni cărora trebuie să le facă faţă, de la cele profesionale şi domestice (probleme legate de casă) până la cele referitoare la creşterea şi educarea copiilor. Însă această perioadă dificilă prin care trec mariajele nu durează foarte mult timp, cel puţin în ceea ce le priveşte pe reprezentantele sexului frumos: în cel mult cinci ani de la acest moment, femeile se ceartă din ce în ce mai puţin cu partenerii lor de viaţă. Cuplurile care au reuşit să rămână împreună mai mult de 30 de ani au indicat că nivelul de mulţumire şi fericire în cuplu creşte după o anumită perioadă de timp, chiar dacă nu mai atinge niciodată nivelul înregistrat la începutul mariajului.

De asemenea, cuplurile care sunt împreună de trei decade au declarat că la acest moment se ceartă mai puţin decât au făcut-o în orice alt moment al căsniciei. Cercetătorii sunt de părere că acest moment de linişte şi înţelegere este rezultatul independenţei financiare pe care copiii cuplurilor o dobândesc, ceea ce înseamnă dispariţia unui motiv important de stres pentru cuplurile căsătorite care au copii.

(Surse online)

Citeşte şi: 12 lucruri considerate mai GRAVE decât infidelitatea

Citit 848 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Decembrie 2014 11:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.