Vânătorii de clipe frumoase/ Cum şi-au transformat doi gălăţeni pasiunea în afacere

Vânătorii de clipe frumoase/ Cum şi-au transformat doi gălăţeni pasiunea în afacere
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

George şi Alina Nica, doi tineri din Galaţi, fac în fiecare an, zeci de persoane fericite. Fotografi de meserie, reuşesc să imortalizeze cele mai frumoase evenimente din viaţa cuiva. Pentru ei, camera foto nu este doar un accesoriu, ci un izvor de amintiri de neuitat. E o meserie în care investesc multă pasiune, imaginaţie şi răbdare. Sunt ca doi magicieni care se joacă permanent cu lumina şi culoarea.

La nunţile altora, ca la propria nuntă

Cei doi s-au cunoscut în 2001. „Internetul era la început pe atunci şi frecventam internet-cafe-urile acelea. Ne-am cunoscut într-un astfel de loc şi de atunci am fost de nedespărţit. Contează foarte mult să avansezi în relaţie, să structurezi sentimentele, să pui o bază solidă şi astfel iubirea creşte încet, încet”, spune Alina. Iar George completează: „Am început o relaţie modernă şi o menţinem şi acum. Ne înţelegem foarte bine, ne completăm reciproc”.
În 2005, s-au căsătorit, iar trei ani mai târziu s-au gândit să înceapă o afacere de familie, din care să scoată un venit lunar în plus. „Microbul” fotografiei l-a cuprins întâi pe George. „Făceam poze ca orice fotograf amator să spun aşa. Peisaje, câteva şedinţe foto. Din 2005, am început să merg la mai multe evenimente. Îmi plăcea foarte mult ceea ce făceam şi am încercat să-i transmit şi soţiei această pasiune”, ne-a spus tânărul de 34 de ani. „După ce ne-am căsătorit, am vrut să încerc şi eu să fac fotografii. Am descoperit pe parcurs o grămadă de lucruri frumoase, am cunoscut oameni deosebiţi, mi-am descoperit un hobby care îmi dă foarte multe satisfacţii. Ţin minte că la prima nuntă la care am fost fotograf am avut foarte mult emoţii, simţeam că am o mare responsabilitate pe umeri şi ştiam că totul trebuie să iasă perfect. Empatizam cu mirii şi trăiam fiecare emoţie a lor. Mă puneam în pielea lor şi mă străduiam să realizez fotografiile ca şi cum le-aş face pentru mine, pentru că pozele de la nuntă sunt o amintire pentru toată viaţa”, îşi aminteşte Alina.
Pe parcurs, cei doi au învăţat mult unul de la celălalt, s-au perfecţionat şi şi-au exersat mult abilităţile formate. 

De la tancuri, la artă fotografică

Înainte să devină fotograf profesionist, George a lucrat mai bine de un deceniu la unitatea militară de tancuri. Când a văzut că nu are timp să facă ambele meserii în acelaşi timp, a renunţat la primul job. Ea este şi profesoară de religie.
„În 2008 ne-am făcut propria afacere. Cum de nevoie faci şi alte lucruri pe care nu le-ai mai încercat, am învăţat şi să filmăm la nunţi, botezuri, alte evenimente. Acum ne-am rezumat doar la fotografie şi ne-am luat în echipă doi cameramani profesionişti. Noi încercăm să transmitem emoţia unuia dintre cele mai însemnate momente din viaţa oamenilor cu ajutorul fotografiei. Misiunea noastră este de a face din şedinţa foto o distracţie de o zi, transpusă în fotografii uimitoare.”
Pasiunea familiei Nica pentru fotografie este una costisitoare. La început soţii spun că au investit aproximativ 12.000 de euro, „bani economisiţi, bani de la părinţi, bani împrumutaţi”, după cum spun chiar ei. „Este într-adevăr o pasiune scumpă, dar din care câştigi şi îţi poţi întreţine familia în mod decent. În primii cinci ani am băgat bani mereu în aparatură, pentru că tehnologia evolua şi noi trebuia să atingem anumite standarde. Acum, mulţumim lui Dumnezeu, reuşim să avem clienţii noştri”, susţin cei doi fotografi.

„Contează foarte mult relaţia cu clientul”

Pasiunea pentru fotografie şi-o hrănesc din mulţumirile clienţilor. Pentru că le place să interacţioneze cu oamenii şi să-i facă să se simtă în largul lor, reuşesc să înlăture bariera dintre fotograf şi personajul din faţa aparatului. Se implică total în ceea ce fac şi au rezultate pe măsura eforturilor. „Există foarte mult recompense spirituale, sufleteşti. Când vezi că oamenii se bucură, sunt mulţumiţi şi te apreciază, atunci toată munca ta căpătă o mare valoare şi îţi doreşti să faci fericiţi din ce în ce mai mulţi. Printr-o fotografie poţi să surprinzi foarte bine ce transmite personajul din interior, mai ales în pozele cuplurilor. Contează foarte mult să surprinzi privirile partenerilor, gesturile lor. Tu, ca fotograf, coordonezi şedinţa foto, dar aparatul surprinde tot ce tu te aştepţi sau nu te aştepţi. Dacă reuşeşti să faci o legătură între tine şi client, să-l destinzi cu o vorbă bună, să-l faci să se relaxeze, ştii că totul va ieşi bine. Sunt momente când mirii intră în panică, nu ştiu ce să facă, atunci noi trebuie să detensionăm situaţia”, spune Alina, în vârsta de 38 de ani.
Astfel, după predarea filmelor şi pozelor prelucrate, fotografii reuşesc să menţină legătura cu aproape toţi clienţii. „Se creează o relaţie de prietenie foarte frumoasă. De exemplu, dacă am fost la nunta unui cuplu, ne cheamă şi la botez, şi când sunt naşi, dar şi la alte evenimente din viaţa lui. Asta ne demonstrează că lumea ne apreciază munca şi vor să colaborăm şi pe viitor”, spun cei doi soţi.

Familia, cea mai importantă

George şi Alina au împreună doi băieţi: Alecsandru Mina, de un an şi jumătate şi Matei, în vârstă de patru ani. Chiar dacă au un program destul de încărcat, cei doi încearcă să petreacă cât mai mult timp cu copiii, ceilalţi membri ai familiei şi prietenii.
„Vrem să-i distrăm cât de mult putem pe cei mici, să-i plimbăm. Că în rest, pentru ei muncim foarte mult, vrem să le oferim tot ceea ce au nevoie. Sunt comorile nostre. Mai avem momente şi când facem şedinţe foto cu ei, ne place şi le place să-i pozăm. Chiar şi cel mic e foarte sociabil şi transmite ceva aparte în fotografii. Sunt extraordinari amândoi”, spun, mândri, părinţii.

Citit 18410 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2015 17:08

13 comentarii

 • postat de aurelia
  Joi, 10 Martie 2016 16:09
  82.137.9.***
  Nu exista familia perfecta , cum nu exista perfectiunea intruchipata!
  6
  1
  Raportează
 • postat de Gigi
  Luni, 20 Iulie 2015 14:50
  188.26.127.***
  Pe mmmm37 il invit la o petrecere cu mocasini fara sosete si apoi sa zica care*i mai oligofren.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Adrian
  Sâmbătă, 18 Iulie 2015 23:04
  109.166.130.***
  Gixa este un articol în cadru unei rubrici de social. Nu face nimeni la nimeni reclama, dacă citești articolul o sa vezi ca este vrb de cuplul respectiv și de povestea lor. Dacă ești așa de îngust la minte sa crezi ca e reclama e greu. Apa calda la toată lumea !!!!
  2
  11
  Raportează
 • postat de J. Ciprian
  Sâmbătă, 18 Iulie 2015 15:21
  89.136.161.***
  Nica a fost un coleg serios, linistit si n-a jignit niciodata. Sunt sigur ca asa este si acum.
  0
  15
  Raportează
 • postat de Kartoum Decor
  Sâmbătă, 18 Iulie 2015 13:50
  109.166.131.***
  Primul eveniment filmat si fotografiat de familia Nica a fost la botezului primului nostru copil. Am pornit afaceri diferite dar in acelasi domeniu, evenimente. Pot spune ca ne-am sprijinit si ne-am ajutat unii pe altii. Comentariile rautacioase la adresa familiei Nica sunt facute doar pentru a atrage atentie negativa asupra lor. Sunt o familie perfecta si profesionisti in ceea ce fac. Deasemenea sunt si buni mentori in activitatea pe care o conduc, formand multe persoane care la ora actuala desfasoara aceeasi activitate.
  mult succes in continuare si sa va iubiti mult!
  0
  12
  Raportează
 • postat de Marin
  Sâmbătă, 18 Iulie 2015 12:27
  188.24.219.***
  Au fost si sunt un exemplu pentru cei care isi desfasoara activitatea in acest domeniu, indrumandu-i si ajutandu-i cu tot ce le-a stat in putinta, pe cei care au avut nevoie. Oameni deosebiti ce trebuie apreciati. Va multumim pentru tot ce ati facut pentru noi!
  1
  16
  Raportează
 • postat de bruce lee
  Sâmbătă, 18 Iulie 2015 11:25
  82.77.91.***
  Pfff,e usor sa arunci cu noroi in persoane pe care nu le cunosti
  1
  13
  Raportează
 • postat de Florin
  Sâmbătă, 18 Iulie 2015 11:11
  82.137.12.***
  Oameni deosebiți. Felicitări! !!
  2
  12
  Raportează
 • postat de Catalina Andronache
  Sâmbătă, 18 Iulie 2015 10:38
  109.166.130.***
  George este un om minunat. Am participat alături de el la o strângere de fonduri pentru un copil bolnăvior. A reușit !!!! Copilul este la tratament și se simte mult mai bine. Pentru mine ești un model. Lăsați răutățile deoparte și vedeți lucrurile bune! La multe reusite.
  0
  21
  Raportează
 • postat de Daniela Stratulat
  Sâmbătă, 18 Iulie 2015 10:32
  5.13.184.***
  Pentru mine noi este extrem de important sa stim ca am avut alaturi de noi oameni frumosi la suflet, oameni profesionisti si dedicati in ceea ce fac. Sa stiti (George si Alina) ca undeva sunt doua suflete care ori de cate ori privesc albumul zambesc si isi aduc aminte cu drag de clipele petrecute impreuna. Ne este dor de acele momente, si in curand o sa reeditam intalnirea. Cu drag Alin si Daniela
  0
  15
  Raportează
 • postat de Anghel Eugenia
  Sâmbătă, 18 Iulie 2015 10:22
  5.13.230.***
  Ii cunoastem personal, sunt oameni deosebiti. Au facut ca amintirile noastre sa ramana vii, pentru asta va multumim George si Alina. Sunt oameni modesti pe care ii indragim foarte mult. Ne bucuram ca ii cunoastem si ca reusesc in ceea ce fac. Felicitari !!!!
  1
  18
  Raportează
 • postat de mmmmm 38
  Sâmbătă, 18 Iulie 2015 09:55
  92.82.217.***
  Sunt convins că nu îi cunoști, dar îți dai cu părerea. Așa suntem noi, egoiști, proști, frustrați. De aceea ne merităm și soarta. Nu ne vom ridica în veci cu o asemenea mentalitate de om mic și limitat.
  7
  16
  Raportează
 • postat de mmmm37
  Sâmbătă, 18 Iulie 2015 08:25
  5.13.158.***
  Cu siguranta dau si bonuri fiscale pentru serviciul prestat. De fapt asa te si ghidezi sa tragi concluzia ca au su nu clienti. Nu Mie sila de fotografii care vin la evenimente cu coada la par, barba, tricou, maieu slapi si pantaloni scurti, niste oligofreni
  27
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.