CONCERT in memoriam, cu INTRARE LIBERĂ

CONCERT in memoriam, cu INTRARE LIBERĂ
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un concert in memoriam, dedicat celor doi tineri artişti lirici gălăţeni care au părăsit scena vieţii în acest an, va avea loc luni, 14 decembrie, de la ora 19,00, în sala Aula Magna a Facultăţii de Inginerie, cu intrare liberă.

Concertul este un pios omagiu adresat regretatei soprane gălăţene Roxana Bageac, răpusă de boală la nici 35 de ani, absolventă a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”, care a cântat la Filarmonica din Constanţa şi apoi a fost o apreciată solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din acelaşi oraş. Tot la teatrul constănţean a cântat, ca şi pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard”, unde şi-a făcut debutul, celălalt artist gălăţean omagiat:  baritonul Florin Petre, stins la 33 de ani, după o lungă suferinţă, deja cu o carieră de mari succese, inclusiv pe scene din Italia, Elveţia, Austria sau Japonia, doctor în muzică şi profesor la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu” din Capitală.

Concertul este organizat de Radio Pro FM Galaţi, sufletul care a mişcat astăzi la Galaţi o mulţime de artişti, care vor cânta pro bono, fiind Dana Vlad - autoare de emisiuni de cultură la radioul gălăţean, alături de Facultatea de Inginerie a Universităţii „Dunărea de Jos” - decanul facultăţii, Cătălin Fetecău, având o implicare specială, precum şi Primăria Galaţi.

Vor evolua solişti îndrăgiţi de la teatrul liric constănţean, de la Opera Comică pentru copii din Bucureşti şi de la teatrul nostru muzical, care vor interpreta arii şi duete, muzică religioase şi colinde: Elena Rotaru, Raluca Oprea, Stela Sîrbu, Smaranda Drăghici, Lucia Mihalache, Lăcrămioara Crihană, Silvia Simionescu, Petru Bulgaru, Răzvan Săraru. La pian se va afla prof. univ. dr. Crimhilda Ceauşu, de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Rudelor celor dispăruţi li se vor înmâna diplome.

Citit 1641 ori Ultima modificare Duminică, 13 Decembrie 2015 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.