Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ştiam că înainte de sărbători Moş Crăciun este până peste cap de ocupat cu împărţirea cadourilor către copii, ştiam că are mai multe ajutoare cărora le împrumută din hainele lui şi mai ştiam, de asemenea, că, uneori, mai apelează şi la curieri voluntari pentru a putea face faţă situaţiei. Dar când am văzut că a apelat şi la cluburile Kiwanis din Uniunea Europeană şi poate chiar din întreaga lume pentru împărţirea darurilor, am devenit curioasă şi am pus GPS-ul ca să-i urmăresc traseul. Şi ce credeţi că am văzut? Întâi s-a dus din Laponia în Franţa, la copiii foarte mâhniţi de recentele atacuri teroriste, iar în Franţa s-a întâlnit cu doamna Francoise Macquin, preşedinta Kiwanis Club SENLIS Les Seraphines, care l-a sfătuit să meargă cu 1.000 de ursuleţi şi la copiii din România, care cu siguranţă îndrăgesc ursuleţii. Astfel 100 de ursuleţi s-au ataşat la cele 100 de pachete cu cadouri de Crăciun, pe care membrele clubului Kiwanis Galaţi intenţionau să le dăruiască copiilor silitori şi cuminţi din judeţul Galaţi (ce coincidenţă: 100 de ursuleţi, 100 de pachete, 100 de ani de Kiwanis în lume).

"Curieratul rapid Kiwanis" s-a pus în mişcare. Astfel, miercuri, 16 decembrie, 30 de pachete cu cadouri au luat drumul Şcolii Gimnaziale Speciale "Constantin Pufan" din Galaţi, iar joi, 17 decembrie, 20 de pachete cu cadouri au plecat în comuna Pechea, unde la Grădiniţa "Violeta" tocmai era serbare. Aici copiii erau îmbrăcaţi în costume populare şi cu opincuţe în picioare şi, după cântece, dansuri şi colinde tradiţionale, au fost răsplătiţi cu dulciuri, jucării şi bineînţeles cu ursuleţii veniţi tocmai din Franţa.Tot joi, celelalte 50 de pachete cu cadouri şi ursuleţi au fost distribuite copiilor internaţi la Spitalul de Copii "Sfântul Ioan” din Galaţi. Puţină mângâiere pentru copiii internaţi în spital pe termen mai scurt sau mai lung este binevenită, mai ales acum în prag de sărbători.

Dacă au fost bine primite cadourile lui Moş Crăciun şi ursuleţii veniţi din Franţa prin bunăvoinţa doamnei Francoise Macquin veţi vedea dacă priviţi chipurile copiilor din fotografie.

Mulţumim lui Moş Crăciun, mulţumim doamnei Francoise Macquin, preşedinte Kiwanis Club SENLIS Les Seraphines şi va asigurăm că abia aşteptăm să vină şi Crăciunul 2016.

Citit 1072 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2015 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.