Natalie Portman, un rol IMPRESIONANT într-un FILM ce va avea PREMIERA ASTĂZI

Natalie Portman, un rol IMPRESIONANT într-un FILM ce va avea PREMIERA ASTĂZI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O femeie din Vestul sălbatic, Jane (Natalie Portman), alături de soţul ei (Noah Emmerich) şi de fostul iubit pistolar, Dan Frost (Joel Edgerton), trebuie să se apere de o bandă de tâlhari, condusă de sinistrul John Bishop (Ewan McGregor). Iată, pe scurt, subiectul acestui western atipic, în care se dă o atenție deosebită personajelor.

Avem un cowboy tipic - jucat de unul dintre actorii pe care am început să-l îndrăgim din ce în ce mai tare (Joel Edgerton, remarcabil în jocul din "Exodus: Gods and Kings/Exodus: Zei şi regi", trecând prin interpretarea la fel de memorabilă din "Black Mass", acum în rol de cowboy), dar care nu acționează chiar ca un cowboy tipic - construieşte bombe (probabil în Razboiul de secesiune a învățat asta) ca să scape de banda lui Bishop. Avem apoi un şef carismatic de bandă de tâlhari (McGregor, aproape de nerecunoscut din spatele machiajului). Şi, atipic, o "damsel in distress" care trebuie salvată, dar care ştie să şi țină o armă în mână.

Filmul urmăreşte reţeta unui western, dar unul îmbogăţit cu un mesaj feminist, ce lipsea din filmele unor John Ford sau Sergio Leone. Personajul lui Natalie Portman nu este doar o domniţă la ananghie şi nici doar o femeie a armelor, oricând gata să spulbere capete. Este un pic din amândouă, o nuanţă care, cu siguranţă, va avea priză la public.

Totodată, personajele principale Dan Frost şi Jane au complexitate şi se dezvăluie treptat prin flashbackuri. Linia morală a poveştii este fină şi sinuoasă, nu tranşantă ca într-un western tipic. Dar are locuri comune - plasarea în regiunea de frontieră a Vestului Sălbatic, scenele cu oameni înarmaţi şi călare, ținutele de cowboy. Violenţa face notă diferită. Dacă multe westernuri au deviat spre comic sau spre poveste romantică, filmul "Jane Got a Gun" este unul sângeros. Muzica e marele absent sau cel puţin aşa am simțit noi; în mod cert, nu mai este un personaj în sine, aşa cum reuşea să facă Ennio Morricone prin compoziţiile sale. Contrar westernurilor, în "Jane Got a Gun" încăierarea dintre cowboys şi tâlhari nu se mai face în prezenţa a numeroşi martori; spectatorul e singurul observator al „duelului”.

"Jane Got a Gun" dă senzația unui episod din ceva ce putea să fie mult mai mare. Dar chiar şi aşa, faptul că mult amânatul proiect "Jane Got a Gun" nu mai este un miraj ne bucură!

După ce regizoarea Lynne Ramsay a renunţat la proiect din prima zi de filmari, producătorii l-au angajat pe regizorul Gavin O'Connor pentru a salva situaţia. Cu acesta la cârmă, "Jane Got a Gun" a devenit un du-te vino cu actori celebri, comentează publicaţia hitfix.com, printre care Bradley Cooper şi Michael Fassbender, care întâi s-au alăturat, iar apoi au părăsit proiectul. La un moment dat, lui Natalie Portman şi lui Joel Edgerton li s-a alăturat Ewan McGregor, în rolul eroului negativ, filmările începând în a doua jumătate a lui 2013, pentru a se lovi mai apoi de întârzieri în post-producţie. Primul termen pentru premieră, februarie 2015, a fost din nou amânat, filmul fiind pregătit pentru începutul lui septembrie 2015. Ulterior, data premierei a fost stabilită pe 26 februarie 2016, dată la care va ajunge şi în cinematografele din România. Sursa: cinemagia.ro

Citit 1724 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2016 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.