Al şaselea sezon din UREZEALA TRONURILOR se apropie de FINAL. Cele mai lungi episoade din istoria serialului

Al şaselea sezon din UREZEALA TRONURILOR se apropie de FINAL. Cele mai lungi episoade din istoria serialului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După un sezon în care nu s-au întâmplat prea multe lucruri notabile, iar mai toate bătăliile au fost oprite de câte o răsturnare spectaculoasă de evenimente, ultimele două episoade din sezonul al şaselea din "Urzeala tronurilor" sunt aşteptate cu sufletul la gură de fani, care abia aşteaptă să vadă scene de luptă, personaje care îşi dau viaţa în bălţi de sânge şi evenimente care să le sporească interesul pentru sezoanele viitoare.

Site-ul hbo.com a confirmat atât titlurile, cât şi durata de difuzare pentru ultimele două episoade din "Urzeala tronurilor", sezonul 6. Titlul episodului 9, spre exemplu, este „Battle of the Bastards”, făcând probabil referire la apriga înfruntare dintre Jon Snow şi Ramsay Bolton, care a fost pregătită tot sezonul. Producătorii serialului vorbesc despre cea mai amplă bătălie din istoria "Urzelii Tronurilor" şi, probabil, au motive întemeiate. În plus, episodul are 60 de minute, cu 10 minute mai mult decât de obicei. Difuzarea în Româna va fi pe 20 iunie, de la ora 20.00 (dar şi de la 4.00 dimineaţa, pentru cei mai matinali dintre cinefili).

Titlul episodului final este „The Winds of Winter”, un omagiu lui George R. R. Martin, care urmează să publice al şaselea roman din seria "A Song of Ice and Fire". Acesta are nu mai puţin de 69 de minute, ceea ce îl face cel mai lung episod al serialului, urmând să fie difuzat la noi pe 27 iunie. Miguel Sapochnik va semna regia ambelor episoade, el având în palmares Hardhome, care a avut succes anul trecut. Momentan, nu există mai multe detalii legate de cele două episoade.

Ar mai putea învia personaje

"Învierea" personajului Sandor Clegane (Rory McCann) a fost unul dintre cele mai fierbinţi subiecte de discuţie legate de episodul al şaptelea din Urzeala Tronurilor, dar acelaşi episod mai marca încă o revenire mult-aşteptată. Dacă Fratele Ray (Ian McShane) a oferit prozelițţlor săi (şi publicului) o istorisire despre cum a devenit el însuşi un om al religiei, trei membri ai unei Frăţii înarmate - care nu a mai apărut din Sezonul 3 - au reapărut pe ecrane. După câteva întrebări şi un avertisment ameninţător, cei trei au plecat călare. Mai târziu însă, atunci când întreaga comunitate religioasă a lui Ray - cu excepţia notabilă a lui Sandor - a fost găsită fără viaţă, a devenit clar cine au fost autorii crimei.

Johannes Haukur, actorul care l-a jucat pe cel mai vizibil dintre cei trei călăreţi, a confirmat pe Twitter nu doar că se va întoarce pe ecran săptămâna aceasta, dar şi că personajul său este însuşi Lem Lemoncloak, unul dintre cei mai brutali membri a Frăţiei. Unul dintre cele mai interesante aspecte despre personajul lui Lem este că rămâne în Frăţie chiar şi după ce aceasta este deturnată de către Lady Stoneheart - alter-egoul malefic al defunctei Catelynn Stark, cea care caută acum să se răzbune pe toţi cei care i-au trădat familia şi pe apropiaţii lor, scrie publicaţia Time...

Se pare, aşadar, că toţi cei care vor să răzbune Nunta Roşie vor găsi, în sfârşit, o armă puternică în această Frăţie lipsită de milă.

Dacă finalul va fi unul electrizant, ca în sezoanele precedente, rămâne de văzut. Din sezonul actual, merită amintite, poate, doar discursul lui Daenerys Targaryen în faţa clanului Dothraki, călare pe Drogon, cel mai mare dintre dragonii ei, dar şi scena în care aceasta îi ucide pe khalii care o judecau. În rest, conform părerilor la unison ale fanilor seriei, sezonul al şaselea din "Urzeala tronurilor" a fost relativ plicticos, fără evenimente care să rămână întipărite pe retina cinefililor.

VEZI ȘI: FILMUL DE WEEKEND - "Warrior", mai mult decât arte marţiale mixte

Citit 2658 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2016 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.