Nea Drăgulin de la Londra

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Bradul de Crăciun este ca acea rudă pe care n-o vezi tot anul, deoarece te dai ocupat sau poate că n-ai destui nervi ca să-i asculţi prolemele. Îi vine rândul (e un fel de a nara, narare, din prima conjugare) să te viziteze de Sărbători, iar cu o săptămână înainte de Revelion se cade să fii mai bun, aşa spune tradiţia, deci o primeşti în gazdă, cum ar veni. Şi va sta vreo zece-douăzeci de zile, cât se mai opreşte viscolul, apoi îi faci bagajele şi o pui pe tren. Se cam veştejeşte la căldură, no... Hai, ne mai vedem, ai grijă şi tu de tine, anul trecut arătai mai bine, încerci să-i măreşti viteza pe un fond de sfaturi preţioase din cale-afară. Păi, cât să ţii bradul în casă? Iar dacă îl cheamă molid, adică e mătuşă prin alianţă, nu de sânge, vaya con Dios!

* Peste o sută de români au fost blocaţi pe un aeroport din Londra, habar n-am dacă e singurul sau funcţionează mai multe, iar ambasadorul României în Marea Britanie, distinsul leneş Dan Mihalache, a replicat ca o mamă bună, care aşteaptă colindul: "Şi eu ce treabă am cu chestia asta? Nu suntem babysitteri publici". Fostul cancelar al lui Iohannis e cazat la pension, nu trebuie deranjat, mă mir că n-a făcut o petiţie pentru reducerea la tăcere (mute, cum se zice în Regatul Unit) a Big Benului. Să-i mai ducă Regina nişte ceai, ar fi păcat să ne răcească matahala...

* Serios, îmi vine să mă încrunt la românaşii ăştia. Nene, de ce nu v-aţi lăsat blocaţi într-un aeroport din altă ţară? De ce Londra, doar ştiţi că domnul Mihalache ţine enorm la somnul de frumuseţe: nu i-a ieşit încă, dar încercarea n-a coabitat niciodată cu Tipa dotată cu coasă.

* S-a întâmplat ca-n reclama cu moş Drăgulin: "Nea Mihalache, nea Mihalache, ne deblochezi şi pe noi, dom’le, de pe aeroportul Luton? Haide, bre, te rugăm frumos!". Iar insolentul, ridicându-se în slow-motion din fotoliu, se răsteşte la compatrioţi: Ce-i cu voi p-aicea, mă? Săracilor! Numai curse low-cost şi duty-free aveţi în cap!

* Românii s-au uitat şi anul acesta la Singur Acasă, aproape trei milioane de cetăţeni fiind pe proteveu în seara de sâmbătă, 9 decembrie. Don’t panic, titlul acestei producţii rămâne sugestiv cel puţin până la închiderea definitivă a graniţelor.

Citit 947 ori Ultima modificare Luni, 11 Decembrie 2017 17:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.