Singuri în ţară

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Parlamentul funcţionează începând de ieri după regula orei de iarnă. Adică, Opoziţia îşi va înghite limba înainte de a veni cu propuneri. Cinic, dar frumos, democratic, revoluţionar, cum s-ar spune.

* E interesantă şi dictatura, dar să n-o simţim noi, şi-ar spune poporul care se gândeşte exclusiv la renii lui Moş Crăciun, dar mai ales la prietenii copitaţilor săi.

* Cu alte cuvinte, democraţia face bine, dar ea trebuie să guverneze numai când doreşte puterea. Ar fi păcat s-o laşi singură să-şi facă de cap, există riscul să se piardă precum Scufiţa Roşie, ori lupii abia aşteaptă.

* Cel mai distractiv aspect din acest tablou este simbolul de liberal altfel al lui Tăriceanu. Păcat că unii chiar îl consideră urmaş al Brătienilor, cu toate că mai degrabă seamănă cu Groza.

* O femeie bolnavă, care ar fi trebuit să "beneficieze" de un orizont restrâns (să fi fost internată, le transmit furios celor îndrituiţi să ia măsuri), a împins o tânără de 25 de ani în faţa metroului bucureştean. Nu e vreo noutate, ştirea a devenit virală, iar următorul pasaj este parcă mai îngrijorător decât faptul că unii ucid fără să conştientizeze: "Deşi pe peron erau multe persoane, nimeni nu a mers după femeia care a împins-o pe fată în faţa metroului pentru a o opri, aceasta reuşind să plece, fiind depistată după mai multe ore". Concluzii triste, ca într-o zi de doliu naţional.

1. Mulţi dintre oamenii prezenţi în staţia de metrou Dristor erau probabil pe Facebook. Nu laşi poza cu pisici pufoase pentru a întreba o femeie de ce nu are cont de Instagram. Pariez că nu avea...

2. Ne mai mirăm că un Cisiordache îşi face de cap prin Parlament? Noi respirăm pe reţelele de aşa-zisă socializare sau la Singur Acasă. Singuri în ţară, de fapt.

* Dar avem şi Opoziţie, atunci când chiar nu mai e nevoie de ea. Potrivit unui proiect PMP, impozitul pe maşinile cu motoare puternice ar putea scădea de la câteva mii de lei la sute de lei, două-trei, nu contează cât. În schimb, taxele pentru motoarele mai mici ar putea creşte. Nu-mi rămâne decât să-l rog pe cel care va închide lumina să pună la cale un scurtcircuit.

Citit 678 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Decembrie 2017 17:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.