Scara de incendiu a valorilor

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Primarul orașului Tecuci a inaugurat cu mare fast o scară de incendiu. Antologic rămâne mesajul de pe contul de Facebook al grădiniței care a avut de câștigat de pe urma acestei manevre: "O dimineață însorită și curată de iunie, după o ploaie mult așteptată ca și momentul nostru de astăzi a reunit oficialitățile orașului nostru, domnul Primar Cătălin Constantin Hurdubae, membrii Consiliului Local Tecuci, cadrele didactice, părinții și copiii grădiniței. Aceștia au avut bucuria de a inaugura o mică construcție, dar foarte importantă pentru siguranța și securitatea copiilor din unitate - scara exterioară pentru incendiu. Mulțumim încă o dată Primăriei orașului Tecuci pentru implicare și susținere!". Ce ne facem, Gogule, comentăm sau mimăm dezinteresul?

1. Ce-i aia scară de incendiu, doamnă sau domnule de la grădiniță? Poate fi scară folosită la incendiu, eventual scară utilă atunci când focul sare pârleazul... Iertat să-mi fie excesul de zel, însă n-ai de ales după ce parcurgi texte pseudoceaușiste.

2. De ce ar trebui să fie prezent un copil la o asemenea inaugurare? Și de unde își extrage un țânc bucuria de a vedea o panglică tăiată în fața unei ieșiri de urgență? Nu știu cum reușeau oamenii ăia pe vremuri, dar parcă m-am bucurat atunci când am fost făcut pionier. E ceva, își spunea atunci micul comunist din mine.

3. Întreb a mia oară de ce trebuie să salutăm voios partidul (indiferent care ar fi el, chiar și USR-ul) pentru o realizare oarecare, fie și numai o banală scară de incendiu? Edilul acela n-avea altceva mai bun de făcut? Panglica (or pamblica, așa cum i-ar plăcea ministrului Educației să spună) poate fi sacrificată de profesorul de traforaj al unității școlare.

4. Pe când inaugurarea tăierii corcodușului din fundul curții? Atunci ar trebui invitat și prefectul.

* Mă înconjoară dilemele, unele de-a dreptul bombastice. De unde își procură, de pildă, Ludovic Orban pipele? Trage în piept, îl domină acest viciu? Altfel, nu pricep afirmația sa conform căreia, după picarea Guvernului Dăncilă, domnia sa va deveni numărul 1 la Palatul Victoria.

Citit 1040 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iunie 2018 22:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.