Nunta lui Fiscaro

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Știrea zilei de ieri a venit din mediul "masa, felicitările și dansul", ANAF anunțând că le va trimite tinerilor căsătoriți scrisori pentru a afla câteva date importante pentru bugetul de salarii și pensii al României. De pildă, cine v-a pus muzică la nuntă, cine v-a tras în poză și cât i-ați dat părintelui ca să vă cunune? Dacă tot s-au mărit niște lefuri în republică, trebuie să vedem cum le susținem. Comentarii la cald, până nu-mi vine cheful să caut altă nevastă, pe modelul Cristi Borcea, Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu, un brand veritabil în domeniu:

1. Amenzile pentru nedeclararea informațiilor necesare lui Orlando de la Finanțe sunt cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei. Carevasăzică, dacă ți-a ieșit suma X la nuntă, scade câteva sute de euro, altfel bugetarul Y nu-și mai poate primi avansul și lichidarea.

2. L-aș pârî pe Constantin Enceanu (sau pe Mâțu-Stoian, nu mai știu care dintre cei doi rapsozi a ieșit pe primul loc în preferințele mioriticilor) că mi-a gâjâit la cort, apoi aș da vina și pe Gabriel Hennessey că mi-a făcut câteva fotografii contre-jour.

3. Orașul Însurăței din județul Brăila - îl întâlnim atunci când ne ducem spre autostrada cu nume de corp ceresc - este ca și halit de ANAF în spectacolul pe care l-aș intitula "Nunta lui Fiscaro".

4. Văd că România îi cântă deja marșul lui Orlando. N-are rost să ne gândim la prostii, e acel imn interpretat la acordeon.

* Orlando Teodorovici, că tot l-am pomenit în scandalul cu voalul miresei, n-a vorbit degeaba despre necesitatea reformării aparatului bugetar. De pildă, CSM București, campioana României la handbal feminin, și-a dat afară antrenorul.

* Aproape jumătate din populația lumii se străduiește să-și asigure nevoile de bază de pe o zi pe alta. E rezultatul unui studiu recent. Să-ți fie rușine, Dinu Patriciu!

* Despre Victor Ciorbea, nimic pentru astăzi. Avocatul Poporului se află în Statele Unite ale Americii, face agroturism de octombrie. N-are cu cine acasă, niște țărani. Despre noi e vorba.

Citit 929 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2018 17:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.