Partidul Vecinilor

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

România adevărată, România căreia i se adresează Veorica de la Palatul Victoria ne-a oferit ieri un episod plin de substanță: un ins de 44 de ani din Târgoviște a aruncat zeama de varză dintr-un butoi prin sistemul de scurgere al balconului. Vecinii l-au dat pe mâna Poliției Locale care l-a amendat cu impresionanta sumă de 500 de lei. Situația e complexă, doar academicienii se pot exprima. Ah, eu nu sunt unul dintre ei, prefer doar să le fac piața:

1. Nu vă mai întreb dacă târgovișteanul va merge la vot la finalul lunii următoare. Firește că nu, habar n-are ce-s alea alegeri europarlamentare, el e cu Iliescu și Gheorghiu-Dej. La cele locale va fi primul în secție, bărbierit-ferchezuit și bine orientat. Apoi, acasă va urmări exit-poll-urile boierilor de la Antena 3.
2. Veorica are dreptate când spune că suntem o nație dezbinată, că nu dorim dezvoltarea infrastructurii, că nu punem umărul la ridicarea de autostrăzi... Băi, electorule, nu mai arunca zeama de varză de la etaj, treci iute la tronsonul tău ca să ajungem Europa din urmă!
3. Doar 500 de lei i-au aplicat aprozariștii de la Locală, cu toate că vina este a legiuitorului – e valabilă și pentru municipalitatea gălățeană. Modifică, barosane efemer, sancțiunile, de la 500 de lei la 5.000 de lei! A doua oară ar fi tentat să bea acel lichid mizerabil decât să-l scurgă cu boltă de la etajul al doilea.
4. Mi-am spus de ceva vreme că a sosit momentul să-mi inventez un partid pe persoană fizică. Sau juridică, să par sofisticat, și să-l botez Partidul Vecinilor De Scară Care Gătesc Macrou Și Apoi Deschid Ușa Apartamentului Ca Să Se Aerisească Și Ceilalți Fraieri Din Condominiu. Ha, frumos nume, nu-i așa? În această formațiune politică ar intra fără pile și românul care balegă pachetul de țigări în intersecție, dar și posesorul de ceafă proeminentă conectat la muzica insalubră dată la maximum în parcare. Nu mai e cazul să menționez că șeful partidului – măcar interimar până la organizarea alegerilor interne – trebuie să fie târgovișteanul lins pe circumvoluțiuni. Ieși la vot, nici nu știi ce pierzi!

Citit 679 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2019 16:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro