Vasluizarea Galațiului

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Scandalul taximetriștilor care au luat la bâte și la șpițuri un copil de 19 ani (îhî, încă este copil, nu mai strâmbați din nas!) vine să confirme că Galațiul livrează de o bună vreme numai scato-informații. Răfuiala unei bande inepte cu un adolescent care putea să fi înjurat în prealabil sau să le fi atribuit tuturor derbedeilor câte un element chimic nepermis de toxic excede, ba chiar forțează unificarea cu județul Vaslui, contopirea lor. Povestea poate fi tratată și cu sulfat de subiectivism, mai ales când te saturi de insolența unor mașini conduse de așa-ziși profesioniști care îți taie fața în trafic, însă și de data aceasta am ales să fiu pălmașul realității, să n-o fardez deloc:

1. Secături există în fiece branșă, lepădăturile îi trag din nefericire la fund și pe oamenii de bună-credință, pe familiștii care, în speța noastră, urcă în mașina de serviciu ca să aibă ce le pune copiilor pe masă, nu ca să-și etaleze tatuajele și frustrările în vecinătatea clientului.

2. Un amic taximetrist, băiat de pus pe rană, care-mi ascultă emisiunile de la radio încerca ieri să dilueze, poate din spirit de solidaritate cu domeniul de activitate, furia generală îndreptată asupra hoardei de găligani și chiar împotriva firmei reprezentate de aceștia. Ar trebui ascultate ambele tabere, spune el, or când primatele sar cu ghioaga pe un tânăr, nu-l mai poți întreba pe cel din urmă dacă le spusese bancuri cu idioți. Nț, dacă acneicul ar fi încălcat legea, s-ar fi impus chemarea Poliției la fața locului.

3. Apropo, de ce Poliția a reacționat suspect de tardiv și i-a prins pe făptași abia după ce imaginile au devenit publice? Houston, avem o problemă!

4. Mulți angajați din industria taximetriei au trăit momente de coșmar, unii și-au pierdut viața din cauza unor tâlhari/criminali urcați pe bancheta din spate. Inconștientul care a dat alarma știa că nu se justifică o reacție ad-hoc a „lupilor” care funcționau sub același brand. Ajunși la „epicentru”, camarazii erau obligați să-l trezească pe buimac - cu cine vrei, mă, să-ți umfli mușchii?

5. Acum 13-14 ani, am fost la un lat de levier de o corecție fizică aplicată de un lombrozian aflat pe locul taximetristului, căruia nu i-a convenit să fie luat la rost că a ajuns la comandă cu șapte minute întârziere. Fără să-și prezinte scuzele. Noroc cu ale subsemnatului calități de atlet! P-atunci nu aveam burtă.

Citit 1233 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2019 17:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.