Republica Caracal

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Nu te împiedica de cacofonia din titlu, e cu voia subsemnatului, ba chiar astfel îmi susține corespunzător teoria. Suntem cu toții un Caracal, viața noastră e mereu răsturnată - ne place cu burta în sus, în intersecția problemelor de zi cu zi.

* Firește, peste o săptămână se va calma întreaga societate, vom reveni la poze cu pisici și la fotografiile obscene din propriile farfurii. Doar vom continua să plecăm în concediu pentru alții, mai puțin pentru noi. Nu trebuie să vadă capra vecinului câte ne permitem? Să facă AVC a naibii de copitată, așa ne place nouă.

* Până atunci, vom înfiera cu degețelele pe Facebook, vom căuta vinovați, vom repeta a mia oară că toți sunt o apă ș-un pământ. Și dacă acesta ar fi fost adevărul gol-goluț, în eventualitatea în care ai fi mers regulat la vot, borfașii ar fi trăit cu frica nerepetării mandatului. Dar tu ai fost mereu convins că alegerea corectă e să stai acasă. Adică să faci ceva pe el de vot, cum s-a mai scris și cu altă ocazie. A venit ziua - și nu acum, cu ani în urmă - în care votul nesatisfăcut a stropit înapoi.

* De câte ori l-ai luat de bărbie pe amicul care îți povestea că a dat șpagă la medic sau că a intervenit telefonic pentru a scăpa de intransigența agentului de la Rutieră? Alexandra din Caracal și din cauza asta a fost omorâtă. Și vor urma și alte copile, nu te amăgi că s-a terminat doar pentru că te-ai revoltat pe rețelele de socializare. Cum, ai ieșit și la proteste? Așa, și? De ce vei trece mâine pe roșu, doar pentru că știi că nu e nicio mașină de Poliție prin preajmă? E prea puțin.

* Politicienii se suie mereu cu bocancii pe asemenea povești, e în ADN-ul lor, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să spui în gura mare că așa nu se mai poate. Chiar dacă asta-i cea mai nouă temă a formațiunii nu-știu-care. Madam Veorica n-a profitat la maximum? Ba încă ce a sfâșiat emoția națională, în capoțelul acela cu bulinuțe - dorește referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru criminali, violatori și pedofili. He, he. Le ceri iertare cu aproape un an înainte - mai ții minte, Dragneo? - apoi ai vrea să pozezi în măicuță. Aceasta e Republica Caracal: am rămas de căruță, cu ea deasupra.

Citit 894 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iulie 2019 18:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.