Când statul îți dă mure

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Cei mai mulți români dintre cei cu loc de muncă sunt șoferi, vânzători și paznici. Liviu Dragnea – mi-a venit pe moment această pildă – e mecanic auto. Sau doar tinichigiu, nu știu, cei de la Rahova nu vin cu lux de detalii. Bine, domnia sa e și un apărător al drepturilor omului, al statului de drept, nu și al statului paralel de drept. Comun. La ieșire, s-ar putea face ospătar. Ce, președinte de partid? Niciodată. N-ați văzut cum i-a arătat colții Iordache, din libertate? 

* E de rău, așa mi se suflă. Nu vom mai primi ajutoare în făină și ulei de la Uniunea Europeană, cu toate că partidele politice continuă s-o facă. Sprijinul de până acum va fi înlocuit cu niște tichetele speciale de masă. Foarte bine, vor exclama mulți bărbați din rasa celor cu dor de ducă: cu sacoșa de ulei nu te poți urni pe drumul de centură, prin zonele mai retrase. Pentru neavizați, doamnele care fac plantoane pe-acolo pot fi agățate lejer cu bonuri de consum.

* Cred că mi-am mai exprimat această părere și când i-am cerut faliment stațiunii Mamaia: îmi este milă de băieții care închiriază șezlonguri pe plaja pe care n-ai voie să-ți așterni cearșaful. E plaja adusă de acasă, firește, mamele și mătușile acestora au urcat gospodărește pe escavator ca să ne bucurăm noi, ceilalți fraieri, de generozitatea fără frontiere a Mării Negre. Eforie, cu Sud și Nord, poate să meargă pe același drum.

* Românul muncește pentru stat peste șase luni din an, este un proces aproape ireversibil. Cineva trebuie să susțină și statul ăsta – vorba aia, nu cumva ne oferă și el ceva, sărăcuțul? Ne dă râu, ram, brânză, varză și viezure, dar mai ales mure. Mure peste tot, nu e zi fără mure, d-aia au și fugit mulți compatrioți. Manifestă intoleranță la mure.

* Oamenii de știință sunt de părere că prea multă curățenie le-ar putea dăuna copiilor. Tânărul care mă întâmpină în intersecție ca să simuleze ștergerea parbrizului pare sănătos tun. Pare, căci n-am habar dacă e tot el după dungile de unsoare de pe față.

* Vă dați seama că generația tânără constată cu surprindere că tipul bărbos din reclamele la bere a jucat fotbal? Despre Stelea e vorba. Nu pare, nu-i așa?

Citit 784 ori Ultima modificare Duminică, 18 August 2019 13:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.