Merge cafeaua după pastramă?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Anticipam mutarea președintelui: Ludovic trebuie să-și facă guvern. Nu știu ce-o folosi, înțeleg că nu trebuie să fie unul de cursă lungă, așadar va pune și coloranți, potențiatori de gust, niște E-uri mititele, cât să ne țină ocupați senzația de sațietate. Sperăm să nu folosească cianuri, ca Dragnea, altfel... Mă rog, altfel o să schimb pe TV Paprika.

* Mă întreabă un apropiat care-i treaba cu desemnarea lui Orban și ce este de făcut, cum trebuie să reacționeze papilele și ceilalți senzori. Precizare: acest prieten face revista presei, însă îi e lehamite să parcurgă și pagina de politică. Subsemnarul e oarecum obligat de fișa postului să-și găsească și aici subiecte interesante. Nu că mă laud, însă consider că i-am oferit cel mai nimerit răspuns, fiind într-o perioadă de vădită convalescență guvernamentală. Îi zic, bă, Șică Mandolină și Dănuț de la Usereu și-au dorit să facă treabă, însă lucrurile nu mai stau ca săptămâna trecută, când urmau să-i schimbe domiciliul Veoricăi.

* Exemplul meu: am de dărâmat un WC din curte și voi avea nevoie de ajutor. Dănuț, tizul, cum ar veni, ridică din umeri, zice că nu se mai bagă, așa cum îmi lăsase impresia, că una, că alta, că n-are salopetă, că-i sar dejecții pe cămașă. Că ar veni direct la foișorul pe care îl voi construi pe acel loc, eventual să fie și pastrama gata atunci. Cu vin roșu alături, deși îmi face semne că pe lângă pastramă ar fi mers și niște calamari, de ca și cum eu aș pescui în Mediterana. Pe de altă parte, Șică, poate și puțin îmbujorat, nu stă pe gânduri. Promite că-mi acoperă latrina, cu orice risc, cu riscul de a se așeza apoi la masă murdar pe față și pe mâini. O vorbi serios? Momentan merg pe încredere. Ah, și are bani ca să-și schimbe costumul astfel compromis. Soarta face să am doar o masă mică lângă grătar, încape doar un oaspete. Eu voi rămâne în picioare, ca să se simtă musafirul ca la maică-sa acasă: cum să nu ciocnesc un pahar cu Mandolină? Măcar și-a dat angajamentul că la final va da și cu parfum pe acel loc. Hai, noroc!

* Ce-o să-i zic tizului de la Usereu? Că ne-om mai găsi, poate la o cafea. În oraș. S-o dea el, de data asta, și să mă prindă și disponibil. Habar n-am dacă merge cafea după pastramă.

Citit 1252 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2019 16:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.