Aș reintra în UE pe la Nădlac

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Chiar așa, când va apărea adevărul despre Iordache, despre Nicolicea, despre Rovana, despre Carmen Dan, despre doamna neconflictuală de la Palatul Victoria etc.? Și n-ar trebui să citim aceste adevăruri în campania electorală, ci undeva prin vară, când ne place în exces limonada, când schimbăm mai des prosoapele... De fapt, când ni le schimbă camerista. Mi-aș dori să fac o asemenea lectură.

* Altfel nu înțeleg de ce reprezentantul celor care vor să salveze România a devenit brusc paria societății, omul foarte negru, tâlharul care îi întrece pe toți, impedimentul care ține România prizoniera listei țărilor de mâna a treia. Băi băieți, Iordache și ai săi au blocat și ieri în Parlament anumite chestiuni care contravin cerințelor UE. Ce e aceea UE? E familia - și cu multe rele, nu numai aspecte de țopăit de bucurie - în care ne-am dorit să intrăm, dar din care suntem mereu dispuși să ieșim câte cinci minute, ca să divorțăm de flatulențe.

* N-ar strica un referendum: care nu mai vrei în Uniunea Europeană, încearcă să-ți reconfigurezi destinul. Dacă 50 la sută plus unul dintre compatrioți ar decide că ar fi mai bine în afara spațiului comunitar, subsemnatul și-ar face bocceluța și ar reintra în UE. Pe la Vama Nădlac, aia nouă, cu autostrada proaspăt turnată.

* Ăsta care amenință intrarea în turul al doilea a celor puțin doi contracandidați (în alte condiții, n-ar fi fost publicată o asemenea anchetă jurnalistică în toiul campaniei) pare să fi scufundat și Titanicul, ne prefacem că nu știm.

* Pe de altă parte, formațiunea acestui Dănuț ar fi trebuit să pună mâna pe hățurile guvernării. Când doamna Veorica are programări pe la coafor, pe la nu-știu-care croitoreasă, prin piață, la vecinele de palier care testează noi rețete de cozonaci, tu faci tot posibilul ca să-i strici agenda? Înseamnă că nu ai pic de suflet.

* Orban tot prinde câteva borcane de zacuscă. Și de nu-i va fi votat Guvernul, tot se va linge pe degete. Aia de ciuperci iese bună de tot, poate fi și puțin picantă...

Citit 1231 ori Ultima modificare Marți, 22 Octombrie 2019 18:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.