Punțile și podul

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Orban face punți pentru bugetari, așa cum au procedat și alte guverne. Despre podul peste Dunăre nu cunosc alte informații, dar poate nu știu să caut cum trebuie.

* Parcă-i și văd pe alde Moș Crăciun (îi includ în ecuație și pe reni): Boss, n-are rost să le mai facem o vizită sub brad, ăștia vor fi cu toții acasă. Dacă ne vor prinde în flagrant?

* Iată o știre care m-a înfiorat ieri dimineață: „Cadouri de lux pentru angajații primăriei din Mărășești. Edilul orașului a comandat pachete de 30.000 de lei pentru o petrecere în cadrul instituției. Pe lista de cumpărături sunt șampanie fină, whisky, bomboane și cafea. Asta în condițiile în care orașul e unul dintre cele mai sărace din România, cu zeci de asistați social.” Problema nu poate fi soluționată prea ușor:

1. Ce-i aia șampanie fină, băi scriitorule de articole? E unul de la Digi 24. Auzi la el, șampanie care suportă epitete. Bată-te-ar Dumnezeul bețivilor și noroc că e grevă peste tot în Franța, altfel nu te-aș vedea bine.

2. Astea nu-s cadouri de lux, probabil factura a fost încărcată artificial de primar, mi se pare că în sacoșele alea e destulă austeritate. Cafea și bomboane aducea și Moș Gerilă.

3. Pachete de 30.000 de ei. Eh, abia acum ne putem adresa întrebări. Sper să nu fi ajuns informația și pe la urechile baronului Marian Oprișan, mai ales dacă n-a fost prins în comisionul baban tras deoparte. Ar fi, totuși, o mare gafă a primarului de la Mărășești.

* Angajații reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii primesc cadou de Crăciun o budincă de 7 euro de la hipermarket. Și, dacă tot e voie să deschizi gura la un moment dat, singurul lucru care poate fi rostit e, de fapt, o întrebare: Auziți, majestate, nu vă supărați că insist să aflu, de la ce hipermarket sunt budincile?

* Aflat la putere de 20 de ani, sub o formă sau alta, Putin se declară deschis la limitarea mandatelor prezidenţiale în Rusia. Normal, omul gândește democratic: iau acum un mandat de cinci ani, apoi unul de doi ani și jumătate, poate va urma și unul de un an și trei luni...

Citit 1866 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2019 17:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.