Legi cu carbid în ochi

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* E din cale-afară de haioasă afirmația conform căreia zeci de mii de pocnitori ilegale ar fi fost retrase de pe piață. Există și petarde licite? Da, sunt, dar nu prea se vorbește despre ele.

* Altfel, nu știu pe unde mai patrulează Poliția sau măcar ruda sa alimentată de la bugetul local. Se bubuie în draci, ca acum zece ani, când chestiunea nu era reglementată. Acum există legi bine scrise, dar n-ai cum să le aplici că-ți intră carbid în ochi.

* Românul care n-a mers la farmacie în aceste zile (e necesară următoarea nuanță - dacă te-a prins vreun virus în imunitatea goală, ești din altă poveste) ar trebui să fie primul la secția de votare. Eventual să mai bage o dată buletinele de vot în urnă.

* Cei care au turnat pe gât sarmale și țuici pot fi informați că alegerile locale și parlamentare nu se mai țin. Nu ne dă voie Uniunea Europeană să le mai organizăm. E de precizat că genul acesta de român prezintă o alergie pronunțată la tot ce vine din UE: ah, supermarketurile, care tot de pe acolo sunt, le fac bine, mult bine.

* Apropo, mall-urile și magazinele mari de mâncare și băutură au fost redeschise. Și sunt colindate intens, îmi povestește o vecină care și-a băgat cartea de muncă într-o asemenea unitate. O altă vecină, acum e vorba de o pensionară, și-a cumpărat bomboane de brad. După Crăciun. Erau foarte ieftine și pot fi refolosite în decembrie 2020. Să mai spună careva că nu ne pricepem, că nu știm să ținem în frâu deficitul. Cîțule, n-ai nicio scuză dacă nu-ți ies socotelile!

* Întâmplare inedită în Belgia, mi se pare că e o veste cu implicații politice: un lup este suspectat că ar fi mâncat un cangur. Ca să scape de procurori, sanitarul pădurii se poate scuza că ținea post. Ptiu, Doamne ferește, cangur înainte de Crăciun?

* Cam puțini urși cu colindul am văzut/auzit în acest an prin cartierele Galațiului. Nici ăstora nu le mai place orașul de la Dunăre? Băgați-vă mințile în cap, blănoșilor, vine ditamai anul electoral. Cum vă permiteți o asemenea netrebnicie? M-am enervat teribil.

Citit 1725 ori Ultima modificare Joi, 26 Decembrie 2019 16:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.