Cine va fi moderatorul?

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Povestea ultimelor zile vine din bârlogul lui Dan Barna. Și al lui Dacian Cioloș, ca să nu creadă cineva că aș discredita vreuna dintre părțile acestei alianțe electorale. Moise Guran, jurnalist de când îl știm, a renunțat la carieră și a intrat în politică. Ba chiar a declarat, cu Barna alături, că este dispus să candideze și la prezidențiale. Auci, a dat tare, a dat din prima. Peste ani și ani, ne vom ruga să ni-l țină Cel de Sus sănătos pe șeful de la Cotroceni. Pe Moise, adică.

* Până atunci, fiind nou în USR, Moise va duce câteva zile la rând gunoiul și va cumpăra țigări.

* Încerc să anticipez primele zgomote din ședința de primire a lui Guran în alianța USR-PLUS. „Alo, sunteți în direct! Domnule Cioloș, rămâneți, îl avem pe cealaltă linie pe domnul Barna!”

* În meciul direct al USR-ului cu PSD-ul (iată de ce e bună o pojghiță de cultură politică), Moise îi va face marcaj lui Nicolicea.

* E liber la ora de science-fiction, deci îmi las imaginația să alunece. Veni-va anul 2024, cu al său tur doi al prezidențialelor: dezbaterea finală dintre candidații Rareș Bogdan și Moise Guran nu se va mai ține. Nu există moderator.

* Netflix, HBO și alți distribuitori de conținut video, adio! Dosarul Soția-Vulpiță, de pe Antena 1, v-a spart. Între timp, ceilalți români, o minoritate - s-a demonstrat deseori - își fac griji cu privire la pensie, bugetul statului și la condițiile vătămătoare de gândire.

* Premierul Orban își angajează răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Se vor revanșa cei cu dosarul Soția-Vulpiță: nu vor merge nici măcar în turul preliminar.

* Asta cu două tururi de scrutin e ca tehnologia video din fotbal, așa-numitul VAR. Crezi că i-ai făcut pe contracandidați, mai ales că ai destule procente în fața principalului urmăritor și rămâi cu telecomanda în brațe după numărătoarea ultimelor voturi. Mă rog, nu e chiar așa, dar altă rimă nu găsisem.

Citit 1586 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2020 17:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.