Palma, ca împrumut

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Românii vor beneficia de teste pentru depistarea virusului care a dus la moartea a șase persoane în China. Când? Abia în ziua în care coronavirusul va decide că aventura sa pe Terra s-a încheiat. Doar n-o să creadă careva că românii îl vor ierta.

* Infecțiile nosocomiale din spitalele mioritice, un veritabil brand de țară, au distrus fără milă zeci, sute de oameni în toată firea, nu văd de ce ar da greș în cazul unui nenorocit de virus pe care scrie - Doamne, cât de mult fugim de inscripția asta! - made in China.

* Firea de la Capitală se luptă cu toată lumea, nu poate avea astâmpăr decât în eventualitatea în care ar pierde alegerile de la vară. După Costel de la Mediu, i-a picat în mână Chițu de la Finanțe: „Domnul Austeritate vrea să mâncăm frunze și să bem apă de izvor.” N-aș dori să fiu răutăcios până la capăt, dar presupun că Găbița (și numai ea) se teme de nivelul ridicat de fier din anumite plante.

* Românii se tem de cipul din noile buletine, mai ales când se apropie vreun scrutin. Ți-e frică de cel care nu-l mânuiește corespunzător și de ăla care nici nu se gândește că are acest drept. Or democrația, în condiții atât de vitrege, naște cu adevărat monștri. Sau, mă rog, diavoli.

* Știre din viitorul nu prea îndepărtat. În loc de card, smartphone sau smartwatch, locatarul planetei va pune palma pe un scaner pentru a plăti cumpărăturile sau consumul. La români, treaba va sta puțin diferit: ca să ai cu ce plăti, vei întoarce și celălalt obraz. Se va numi împrumut. Să te ferești atunci de prieteni!

* Curtea Constituțională a României este de părere că tovarășul Meleșcanu nu a fost numit legal la șefia Senatului. Eh, nu-i bai, bine că-i el om serios, responsabil.

* Dorin Florea, primarul orașului Târgu Mureș, a fost amendat de CNCD cu fumoasa sumă de 10.000 de lei pentru mizerabila afirmație conform căreia îți trebuie certificat de urbanism pentru a-ți insemina nevasta. Dar, totuși, cine va plăti amenda, contribuabilii jigniți de edilul-șef? Mi-e greu să cred că va face plata în calitatea de persoană fizică.

Citit 1236 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2020 19:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.