Demisia vine în plic?

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Drama acestor zile, dacă mi se permite o felie de filosofie, este că te duci la Poarta Raiului (sau, Doamne ferește, în triajul Iadului) și afli abia de acolo că ai avut și Covid-19. Nu se putea, nene, mai devreme, ca să știu și eu cu ce vin pe lumea cealaltă? De ce să vin cu mâna goală? Chiar sunt motive serioase de a te rostogoli în cealaltă galaxie.

* Altfel, glumița care circulă pe rețelele de socializare, aia cu cetățeanul tamponat de autovehicul care se prăpădește din cauza noului coronavirus, nu mai pare atât de nepotrivită. Măcar așa ne mai păstrăm optimismul în parametri.

* Mai nou, a apărut moda personalului medical care demisionează din spitale. Că n-au echipament de protecție, că nu sunt întrunite alte condiții, sunt chestiuni foarte delicate. Dar a da bir cu fugiții dintr-un asemenea domeniu e descalificant: după ce părăsești corabia, obligatoriu ar trebui să eviți branșa până la următoarea reîncarnare. Dar ne aflăm într-o eternă campanie electorală, așadar nimeni nu va tăia până la os.

* Întrebare de pacient ușor dezorientat: demisiile acestea au fost transmise, conform tradiției, în plic? De ce ți-ai pierde mâna pe timp de pandemie? N-o dura la nesfârșit.

* Breaking news: asistentele medicale și infirmierele de la secția ATI a spitalului din Orăștie au revenit asupra deciziilor, rămân la datorie, nu și medicul care se afla în fruntea revoltei. Eh, rătăcirile sunt firești, e o presiune fără precedent pe frontul sanitar. Doctorașul care a depus jurământul doar pentru propășirea materială poate să ajungă europarlamentar, i se potrivește ca mănușa de unică folosință.

* Autostrada Moldovei va fi construită, dar nu știm momentan de unde și până când. Suceava a intrat în carantină, așa că un drum de mare viteză pentru urmașii răzeșilor lui Ștefan cel Mare ar putea apărea pe la Tg. Mureș și Sighișoara.

* Ditamai Cetatea de Scaun are lanțurile puse la ușă, bizare vremuri am ajuns să trăim. Numai în pielea botoșănenilor să nu fii, ca să nu-i mai pomenesc și pe ceilalți vecini.

Citit 1201 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2020 20:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.