Lăsați-i, îi vor căuta băncile!

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Ministrul Sănătății are o nelămurire. Poporul revenit la libertate nu știe să se relaxeze, pe aici se situează nedumerirea lui Nelu Tătaru. Se poate ajunge la reintroducerea stării de urgență, adaugă liberalul vasluian. Este că ființele sociale, care n-au trecut niciodată în viață prin așa ceva, nu se comportă ca niște roboți? Nici tehnologia nu mai e ce-a fost.

* Trebuie să fim în continuare precauți, dar nu-i poți urmări ca pe ciumați pe marginea unei ape, pe o faleză, așa cum se întâmplă de câteva zile. Televiziunile de știri ar merita mustrate pentru atitudinea manifestată – îți prezintă o familie pe stradă cu aerul că au filmat un elefant în bibliotecă. Celeritatea la care face mereu apel președintele României i-ar ajuta și pe purtătorii de cască și microfon.

* Ne isterizăm că lumea a năvălit în agora (la ce ne-am fi putut aștepta?; în Occident e la fel), dar uităm esențialul. Într-o țară cu nici măcar 0,1 la sută cazuri confirmate de Covid-19, n-ai cum să-l sperii la infinit nici măcar pe cel care se lasă cumpărat în campania electorală. Nici el nu cunoaște pe nimeni din vecinătate care să fi tușit sau să fi avut febră... Și de ce n-ar merge și el la muzeu, măcar până vor fi redeschise terasele?!

* Italia își va redeschide granițele pentru turiștii străini începând de luna viitoare, a anunțat premierul Giuseppe Conte. Vorba cântecului, au înnebunit salcâmii și tu vrei să stau cuminte? Iar în peninsulă a fost prăpăd. Revin la afirmația lui Nelu Tătaru și mă întreb dacă realmente mai poate fi instituită starea de urgență în țara noastră. Care ar fi scuza? Băieți, am găsit o informație din anul 2011, nu mai știu care era publicația, care spunea limpede că într-o săptămână România contabiliza 120.000 de cazuri de infecții respiratorii. Răceli și gripe, în limbaj laic. Și ne-am pupat în continuare. Lăsați oamenii să se bucure de viață, mai ales că în câteva luni îi vor căuta băncile ca să-și achite ratele!

* Am urmărit meciurile din Bundesliga, primul campionat mare întors în iarbă după pandemie. Sau la final de pandemie, că pe aici ar trebui să ne aflăm. E bine că s-a repornit, oribil mi se pare salutul cu cotul. Mai decent pare să dai binețe cu mâna în buzunar.

Citit 1134 ori Ultima modificare Duminică, 17 Mai 2020 18:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.