Statul cu mâna-ntinsă

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* De mult n-am mai văzut o persoană publică atât de tristă în momentul în care face un anunț. Premierul Ludovic Orban ne-a spus cu o voce stinsă că terasele vor rămâne închise. Cum să nu-i înțelegi amarul? Băiete, bagă una de jale!

* România a trecut de ieri dimineață de la starea de alertă la starea de alertă maximă. Contează percepția publică, mi-e tot mai limpede, nimic altceva. Noi trebuie, de fapt, să pricepem că suntem în brațele unei stări de urgență minime.

* Știu deja cum să negociez cu familia în momentul în care lichiditățile vor fi ajuns la zero, pușchea pe limba-mi! Dragii mei, frigiderul s-a insinuat în starea de necesitate, abia dacă mai pot înțelege de ce trebuie să-i mai pâlpâie becul ăla nenorocit. Foamea trebuie băgată în izolare, trecem și noi pe stilul Djokovic - 16 ore fără păpică pe zi. La final, ne vom încerca și noi reverul: dacă nu vom pica din picioare precum Ciolacu, vom pune bazele unui stat solid. Statul cu mâna-ntinsă.

* Guvernul anunță că nu e voie cu 16 invitați la nuntă, așa cum se credea, în lumina noilor reguli. Carevasăzică, e anul în care nu se va mai căsători nimeni. N-o mai iei de mult din dragoste, iar dacă faci nuntă, e investiție serioasă. Trebuie să-ți vină toți invitații, nu te joci - ai fost la ei, ai pus corespunzător pe masă, e musai să-ți vină. Mai ales că ai plănuit să te muți apoi, să nu mai stai cu socrii.

* A treia cea mai mare economie a lumii, Japonia, a intrat în recesiune. Abia acum ne dăm seama că Tudose de la Brăila, fost premier, e o Babă Vanga fără precedent. Acum câțiva ani, când a refuzat întâlnirea cu premierul nipon, el de fapt știa că țara cu capitala la Tokio va ajunge vai de capul ei. Dar noi, hateri nenorociți, am sărit la beregata politicianului de Chercea. Niște hiene suntem, ăsta-i adevărul.

* Testele pe hamsteri au dezvăluit că purtarea la scară largă a măștilor reduce transmiterea noului coronavirus. Aș întreba micile rozătoare dacă și ele și le țineau în barbă la ieșirea din ascunzătoare. Transpiri, te faci numai apă... Aoleu, apă? Știu că le face buba dințoșilor.

Citit 993 ori Ultima modificare Luni, 18 Mai 2020 19:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.