Redeschiderea și smogul

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Am găsit ieri în torpedou o declarație pe propria răspundere din 19 martie. Ce vremuri, ce greu trece timpul!

* Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că este „destul de sigur” că terasele vor fi redeschise de la 1 iunie, în condițiile distanţării fizice. Se ivește următoarea probemă: conașul Nelu este vasluian la origine, așadar mi se pare că nu respectă tradițiile, ba chiar blasfemiază cutumele suprafeței dintre punctele-cheie Bârlad-Huși-Zăpodeni-Perieni. Vasluianul, e zestre genetică, trebuie să știe sigur dacă o terasă, în speță o bodegă oarecare sau bufetul din cartier, fi-va deschis au ba.

* Nu m-aș mira ca locuitorii județului vecin să-l repudieze pe Tătaru. Mai ales că vorbește despre o insolită distanțare fizică. La cârciumă, bre, distanțare? Slavă Cerului că n-a făcut aceste declarații chiar în județul natal! Cine știe ce-ar mai fi pățit?

* Redeschiderea teraselor la data 1 iunie ar învălui Vasluiul într-un nor de smog nemaiîntâlnit până acum. Iar aceea numai relaxare n-ar fi. Greu e să guvernezi o asemenea țară.

* Noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine, spun experţii în sănătate publică din Statele Unite. La noi, la români, ar mai fi o problemă – Covid-19 nu va pupa piscină, aici rege este cormoranul pomenit deseori de Petre Daea. S-a demonstrat.

* Tăriceanu a fost amendat cu 2.000 lei pentru că a folosit „Fuhrer” la adresa lui Iohannis. Ah, numai de amenda asta n-aveam eu chef acum, pfuai! De fapt, pe altcineva am vrut să blagoslovesc cu acest apelativ, pare să fi comentat în barbă fostul președinte al Senatului.

* Ministrul Tineretului și Sportului, ăla cu chiloții la televizor, a anunțat că Liga 1 de fotbal va fi reluată la jumătatea lunii iunie. Firește, în chiloți se va juca.

* Despre Cîțu nu știu ce să mai însăilez, orice glumă își pierde valoarea, omul pare captivul unei realități paralele. Foarte lăudat până să devină ministru, poate că o avea pregătirea necesară, șeful de la Finanțe se contrazice aproape zilnic. Serios, o fi încercat să se tundă? Poate că noul look îl va avantaja, poate că pleata actuală îi apasă din greu pe coloana vertebrală.

Citit 995 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 19:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.