E nevoie de bancnota aia

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Președintele Iohannis anunță că vor exista și alte măsuri de relaxare din 15 iunie. De pildă, vor fi redeschise mall-urile. E mâna meteorologilor, nu a lui Rafila: vine canicula, unde naiba să te adăpostești, dacă nu la "hașendem"?

* Am crezut inițial că e o glumă, însă mi s-a confirmat ulterior. Unele restaurante din România care funcționează momentan la stadiul de terasă, au aplicat „taxa Covid-19”, adică un 5 lei pe care îl scoți din buzunar în afara notei de plată. Nu mi se pare cel mai îngrozitor lucru de pe planetă, 5 lei ai fi dat pe ultima bere dinaintea debarasării. Iată cum putem ajunge un pic mai vigilenți la domiciliu...

* „Taxa Covid-19” n-ar trebui percepută de plictisiții din fenomen care îți oferă burgerul rece și cartofii prăjiți aproape prăjiți. De fapt, tot eu, clientul voi alege locul în care îmi poate cădea din portofel blestemata bancnotă de 5 lei. Aoleu, este că ne lipsește? Banca Națională a României are destul de treabă în perioada următoare: tipărirea hârtiei care te scutește de comentarii. Or care îți șterge urmele de zgârcenie.

* Altă bancă, cea Mondială, estimează că economia mondială se va contracta cu 5,2 procente. Noroc de România, care o duce nepermis de bine - a zis-o și ministrul de Finanțe în weekend, altfel biata planetă ar fi ciugulit numai din râpe și bălți neigienizate.

* Ministrul Educației a declarat că se vor instala corturi în curtea școlilor, în cazul unui al doilea val al pandemiei. Doamna Anisie, o prezență tot mai nefericită, o fi uitat că spitalele de campanie ridicate în primăvară trebuie deja demontate.

* Fostul primar constănțean Radu Mazăre, aflat în penitenciar, a cerut să fie transferat în Madagascar. Omul are dreptate, stă de multișor în carantină de la sosirea de pe insula din Oceanul Indian.

* Și cetățeanul Liviu Dragnea rămâne în penitenciar, după ce Tribunalul București i-a respins ieri o nouă solicitare de a fi eliberat, pe motiv că este deținut ilegal. Oricum, anul ăsta e pierdut doar de cei aflați în libertate, teleormăneanul ar trebui să mulțumească dacă nu i se va prelungi pedeapsa din cauza pandemiei.

Citit 900 ori Ultima modificare Marți, 09 Iunie 2020 18:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.