Covidule, scrie-ți testamentul, bă!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Crește numărul infectărilor cu noul coronavirus (da, încă e nou, încă își păstrează acel parfum romantic), ni se transmite pe toate căile. Citez acum de pe digi24.ro: "În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 315 cazuri noi, o cifră foarte mare având în vedere că în weekend se fac mai puține testări". Aș întreba ca naivul de ce se fac mai puține la sfârșit de săptămână, dar mă tem că nu mi se va răspunde. OK, închei paranteza, am căutat și am aflat relativ ușor că au fost făcute ieri 6.333 de teste, adică avem aproape 5 la sută de noi infectați. Trag o concluzie de amator interesat de subiect: la cât de mult se mai respectă măsurile lui Arafat și Vela, credeți-mă pe cuvânt, ăsta nu mai e un pericol! Piețele sunt pline, oamenii își lasă masca în barbă și în marketuri, întâlnirile dintre familii și clanuri au explodat, mai ales pe final de săptămână, așadar Covid-19 nu are de ales, trebuie să-și scrie testamentul.

* Evident, trebuie să rămânem vigilenți: să nu ne intre careva pe proprietate, că foamea face și mai multe victime. Credeați că rămân în matca subiectului care a răvășit întreaga planetă? Aș fi zăbovit, dar am început să îmbătrânesc și-mi cam pierd răbdarea.

* Abia știrea următoare mă alarmează: o platformă de producții video va difuza de la 1 iulie un film așa-zis "erotic cult al anilor 1970". Adică va reveni starea de urgență sau va fi instituită una dedicată intelectualilor?

* Haioasă găselnița lui Donald Trump, președintele american lăudându-se că a găsit soluția de eradicare a pandemiei de coronavirus: "Încetiniți testarea!" Nu înțeleg de ce nu se oprește testarea, ar fi mult mai simplu - s-ar ocupa și Trump mai mult de nevastă. Tinerețea e trecătoare. A ei.

* Spania își primește de astăzi primii turiști după luni de carantină, iar această țară chiar a fost lovită de Sars-Cov-2. La noi se va vorbi peste ani și ani că a existat și pe aceste meleaguri o activitate cu caracter recreativ sau sportiv căreia i se zicea turism. Ah, să nu uit, au fost cândva și restaurante, niște clădiri în care găseai mese și puteai să iei cina sau prânzul. Interesant, nu-i așa?

* Aș fi înșirat câteva rânduri și pe marginea cazului Marcel Pavel, artist internat care apoi l-a lăudat pe Streinu-Cercel. Din păcate, nu mai am spațiu.

Citit 785 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2020 19:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.