Când mi se citește invidia

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Tătaru de la Sănătate a povestit la digi douăzeci și patru cum a ajuns politician, cu toate că până atunci purta halatul de medic. Vasluianul dă vina pe PSD, despre care spune că a venit peste el în sala de operație. Dacă-mi va spune și că i-a confiscat un social-democrat bisturiul din mână, îl voi crede. Rădulescu-Mitralieră îi corespunde acestui portret-robot, dar mă bănuiesc că altul a fost motivul transferului din lumea medicală spre eșichierul politic: din spital ar fi avut șanse infime de a depăși reputația doctorului Ciomu.

* Oamenii beți nu pot menține în mod corespunzător distanța fizică, a spus șeful Federației Poliției din Anglia, în timp ce barurile s-au redeschis în ţară pentru prima dată de la introducerea carantinei. În primul rând, asta pare o declarație furată din județul Vaslui sau chiar din Galați. Niște plagiatori nenorociți!

* Totuși, cum îți permiți să vorbești despre compatrioți ca despre niște consumatori în cantități industriale? "Oameni beți" este o sintagmă depreciativă, unde-i corectitudinea politică în cazul de față? Ce, ai muncit banii cu mine ca să mă judeci? Îmi vine să mă transform în alcoolic doar pentru a chema la bară acel șef de federație polițienească.

* Potrivit statisticilor, România înregistrează cea mai mare rată a mortalității rutiere din Uniunea Europeană: 96 de victime la milion. Țările cu cele mai puține victime din accidente rutiere, ca și cum ar mai conta, sunt Irlanda, Danemarca, Suedia și Olanda. Slavă Cerului cu miile de kilometri de autostradă pe care le promite Guvernul, ca să revenim liniștiți la știrile noastre cu și despre covid.

* Mi-a picat pe mână un exemplu sfidător care-și poate găsi termen de comparație oriunde în țară, inclusiv la Galați. Managerul clubului de fotbal Poli Iași, entitate alimentată exclusiv din bani publici, încasează aproape 7.000 de euro pe lună. Clubul e la retrogradare, deci nu putem vorbi de prestigiu, decât dacă evităm cu încăpățânare medicul de familie, și remunerează cu dublul salariului unui președinte de Consiliu Județean un nene oarecare. Așa e, mi se citește invidia. Pe cei care au emigrat deja.

Citit 858 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2020 16:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.