Bărbații de pe Facebook

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* E aproape imposibil să negi existența coronavirusului (nu-l mai pomenesc pe numele de fată, că nu mai e nou de câteva luni, nu-l suport!), dar nici titluri de genul "Situația scapă de sub control" nu trebuie tolerate. Nu poți gestiona o situație prin panicarea mulțimii, trebuie doar s-o faci să conștientizeze, să-i responsabilizezi pe intelectuali, dacă e cazul, și pe cocalari. Revin la titlul buclucaș: când rata de noi infectări sare puțin de 4 la sută, nu e o poveste greu de ținut în frâu, ci una care pare fără sfârșit. Și noi, cu toții, o putem conduce spre finiș printr-un ridicat simț de răspundere.

* Altfel, cu toate că ministrul Tătaru de la Sănătate afirmă că nu se impune deocamdată revenirea la starea de urgență, există destui fani ai covidului care imploră autoritățile pentru un lock-down cu repetiție. E mai ușor pe Facebook, stai în spatele unui gadget - în supermarket, când le-am atras deseori atenția unor concitadini că țin ilegal masca în barbă (nici mie nu-mi place cu botniță, dar legea e fără echivoc), n-am dibuit aliați. Cu toții, și erau destui, își dirijau privirea spre raftul de conserve, la cărniță tocată sau spre detergenți.

* Scenele cu parlamentarii PSD din șaormerie, Solomon și Stativă, sunt reprobabile. Nu-i știam pe artiști, însă fotografiile de pe Google mi-au deschis câteva perspective. Cel puțin Solomon ar trebui să treacă pe la Evidența Populației pentru a i se permite accesul într-o asemenea incintă. Să i se spună Somon, ar fi de bonton, după umila-mi părere. Și sănătos din cale-afară. Făcut la cuptor.

* Șaormeria e criminală, nene, mai ales că trigliceridele tale nu-și mai cunosc numărul. De ce să învingă mereu papilele, de ce să nu fim raționali? Mă iertați, a fost o tentativă de pamflet.

* Un indian de numai 14 ani a anticipat criza sanitară care a dat planeta cu posterul înspre Saturn. El spune că vom scăpa în septembrie de Covid-19 și că va urma o criză alimentară preț de câteva luni. Ce să știe un adolescent - chiar și unul dintr-o zonă generoasă doar pentru o anumită pătură socială - despre alimente? Pentru el nu există decât bomboane, chipsuri, gume și sucuri. Așadar, mai bine nu-l luăm în seamă.

Citit 1050 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iulie 2020 19:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.