Nu mai suntem spontani

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Jandarmii au ridicat ieri dintr-o stație bucureșteană de metrou un cetățean care purta incorect masca de protecție. O ținea sub nas și s-a trezit încătușat. Brusc, fără crâcnire! Nu era destul să primească amendă? Bine, n-am participat, am rămas ieri în Galați, așadar nu știu dacă respectivul a avut o reacție civilizată au ba. Dar mi-e aproape imposibil să cred că oamenii legii au comis un abuz, nu le stă în fire. Poate pompierii, filateliștii și poștașii, nicidecum jandarmii.

* 10 august? Haideți, păstrați distanța psihică și nu mai răscoliți nenorocitul de trecut!

* M-am băgat la numărat, se vede că mi-a plăcut matematica de pe vremea dacilor, când nu se importaseră formulele de calcul. Erau scumpe. Mă întorc la ideea de bază. În zilele de sâmbătă și duminică, pe site-ul televiziunii Digi douăzeci și patru au fost urcate 65 de informații cu și despre Covid-19 și numai 48 de știri despre altceva, aici intrând alarmele meteorologice, evenimentele de peste hotare și ceva de la Arafat. Ah, iertare, pe asta trebuie s-o trec tot dincolo, deci 66 la 47. Revenim după publicitate.

* Portalurile de știri au ținut-o ieri langa, cu titluri cât ecranul, despre o așa-zisă manipulare de proporții făcută în numele lui Raed Arafat. Mesajul sugera că se cer raportări false de la DSP-urile din țară, ca să crească producția la hectar de "covizați". Doamne ferește, cine să se gândească la așa ceva? De asemenea, aștept încă o infirmare, nu-mi vine să cred că medicul care a inventat SMURD-ul a declarat duminică seară că-i așteaptă la spital pe participanții la protestul din Piața Victoriei. Înțeleg că la Antena 3 i-ar fi ieșit porumbelul din cavitatea bucală... N-are cum, n-ar fi permis Gâdea așa ceva, dar în primul rând nu-l cred pe domnul Arafat în stare de o asemenea afirmație belicoasă. De la începutul pandemiei ne-a vorbit numai cu "dragii mei", "iubiților", "mânca-v-ar Raiul!", deci nu, e fake news.

* Premierul Ludovic Orban susține că protestul din Piața Victoriei, ăla cu alde Capsali și avocatul Piperea în prim-plan, a fost intens pregătit în culise. Ciudat. Eu mă așteptam să fie spontan ca toate mișcările #Rezist. Ni s-a scurs promptitudinea în șanț, băi băieți.

Citit 916 ori Ultima modificare Luni, 13 Iulie 2020 17:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.