Ca-n tabelul lui Mendeleev

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Recunosc, mă uit în informările zilnice ale grupului de comunicare strategică (am decis s-o las mai moale cu umflarea inițialelor, doar n-om vorbi de vreo instituție memorabilă, sper să uităm peste ani că a existat o asemenea sinecură pentru unii!) ca în tabelul lui Mendeleev. Mi-a plăcut chimia, dar s-o facă alții, ăsta-i argumentul. Mă holbez ca prostul, însă concluziile sper să nu fie cele mai facile. Așa să ne ajute domnul Arafat!

* De pildă, ieri, ca să nu scotocesc prea mult, ni s-au arătat 1.284 cazuri noi din 22.511 de teste făcute până sâmbătă la prânz, dar la suma asta sunt agățate și rezultatele a 11.616 de teste prelucrate anterior. Așa scrie în comunicat, aia pun și eu pe hârtie. Ah, media – o parte din ea, căci am colegi grozavi la Viața liberă! – nu tratează povestea în amănunt, doar se aruncă niște titluri bombastice. Iarăși recorduri, din nou Apocalipsă și așa mai departe. Mă repet, nu mai pricep mare lucru, cu toate că aș fi tentat să spun că e un bilanț mai bun, poate cel mai încurajator din săptămâna trecută. Deh, la matematică mă descurc. Sau comunicările sunt întocmite cu scopul de a încețoșa orice previziune. Așa să nu ne mai ajute nimeni.

* O doamnă doctoriță, invitată la un canal de sport, a afirmat că fotbaliștii din Liga 1 ar trebui să joace cu masca pe figură. La 35 de grade, la 38, indiferent de condiții. Chiar dacă subsemnatul, în incinta răcoroasă de la supermarket, cu harnașamentul fixat regulamentar, abia așteaptă să iasă la liman ca să poată respira în voie... Dacă nici asta nu mai e o nebunie, înseamnă că mi-am pierdut busola. Nu se poate face sport, OK, bagă inșii la izolare, însă nu-mi vinde o poveste atât de aberantă – cu mască pe figură sub cerul care cândva ni se arăta liber.

* Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că explozia cazurilor de Covid-19 este cauzată de lipsa educației oamenilor (da, este evidentă, dar ei sunt ultimii în topul culpabilității) și a numărului mic de teste făcut la început. Carevasăzică, marinarul afirmă ce scriam acum nici două săptămâni. Dacă în aprilie sau mai s-ar fi făcut zeci de mii de teste, ca în luna iulie, am fi ajuns de mult la cifrele-record pe care se bat cu îndârjire Digi douăzeci și patru și Be Unu Teve.

Citit 1081 ori Ultima modificare Duminică, 26 Iulie 2020 20:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.