Sofism bun, de țară

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Dreapta s-a unificat la București, e concluzia presei naționale, cu toate că nu se poate vorbi de o alianță electorală între PNL, USR-PLUS și care o mai fi pe acea parte de eșichier. Anti-PSD-iștii, deși e doar o definiție pe genunchi, și-au lansat candidații pentru alegerile locale (important: PMP-ul lui Băsescu n-a încăput în această mocăniță) și am extras de aici o declarație a temerarului Barna, ex-prezidențiabil: „Cine nu susține această unitate a dreptei o susține, de fapt, pe Gabriela Firea.” Sofism, firește, cu kit de instalare, ca la mama lui. Dar poate că doresc să-l susțin pe omul UDMR-ului, dacă o exista unul la Capitală, or poate merg cu unsul marinarului ajuns europarlamentar. Ptiu, pușchea pe limba-mi! Sau îmi surâd niște verzi, vreun trepăduș din formațiunea inventată de Florin Călinescu, un sol de-al lui Cataramă etc. De mi-ar fi trântit-o Cioloș, aș mai fi rumegat un răspuns: în schimb, tizul care bătea la mișto în tastatură are, după veștejita-mi opinie, credibilitatea Veoricăi.

* Că madam Firea nu e frecventabilă, am mai scrijelit în această pagină. Găbița a reacționat printr-o compunere de clasa a VI-a, banca de la geam, după anunțul cu surle și dobe despre concubinajul liberalilor și al userist-plusiștilor. Vorba cuiva, când îți curge apa caldă la Voluntari, uiți că ditamai capitala din spațiul comunitar te ține departe de un confort „basic”, amărâtul de duș de la finele unei zile caniculare. Revin la talentul scriitoricesc al celei care prezenta telejurnalul - se vede că doar silabisea de pe prompter și că nu era editor sau redactor-șef, chiar dacă Florentin Pandele a visat toată viața să-și ia o 'telectuală.

* Fotbalul românesc ar putea să-și înceapă noul sezon înainte ca meciurile din stagiunea precedentă să fi fost încheiate. De vină e protocolul inexistent al forurilor naționale, care credeau că pot stăpâni pandemia cu șpagă. Nu s-a întâmplat, în consecință azi joci ultima etapă, ieri ți-ai făcut debutul în următorul an competițional. Grăitoare e următoarea situație pentru soccer-ul autohton - UTA Arad, prima formație venită de la matineu are ca sponsor pe tricou marea companie „Pizza 5 colțuri”. Greu la deal cu mozzarela și cu ketchup-ul.

Citit 869 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2020 18:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.