Județul celor șase norocoase

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Chiar așa, a reînceput școala și n-a mai cuvântat nimeni în fața unor elevi triști că li s-a dus vacanța și plictisiți de verbele oamenilor care îi vizitează doar ca să le transmită un mesaj subliminal părinților? De fapt, așa ar trebui să fie mereu, fără politicieni în curtea școlii. Să păstrăm careul curat, să nu mai... Aiurea, o să treacă și pandemia.

* Ah, a fost un 14 septembrie și fără inerentele probe de microfon, cu tradiționalele bâzâituri și microfonii, cu spiciurile seci ale unor directori de unități de învățământ, cacofonii, dezacorduri (desigur, le-am auzit cu urechiușele mele cu ani în urmă, dar există și profesori jupâni în fața cărora te înclini), fără zumzet... Asta ne lipsește, zumzetul copilașilor care, într-un viitor nu foarte îndepărtat, vor conduce spitalele, companiile și, Doamne ferește, TIR-urile Occidentului. Ca să revină apoi acasă și să ne întrebe de ce nu învățăm niciodată lecția votului.

* Marele premiu la Loto 6/49, ditamai potul de peste 3,37 milioane lei, a fost câștigat duminică seară, biletul fiind jucat cu 20 de lei la o agenție din Tecuci. E clar, județul Galați și-a atras de mai bine de un deceniu faima de regiune favorizată în relația directă cu jocurile de noroc. Aici se întâmplă lucruri paranormale, poate că au legătură cu celebrele seisme de la Izvoarele. Sau cu marțienii de la Cerțești? Și e genul de informație care trebuie mascată pe timpul campaniei electorale. Pesimiștii vor spune că nu e bine – șansele lor de a câștiga vreodată scad simțitor. Cât să mai iasă în față bătrânul Covurlui în hora celor șase norocoase?

* M-aș lăuda pe rețelele sociale că sunt conjudețeanul atâtor învingători la loto, însă nu cred că voi stoarce vreo lacrimă. Oamenii își doresc acum să câștige posturi de primari, consilieri locali și de consilieri județeni, nu bogății efemere. 

* Numitul Elvis Chiriac, un cetățean român suspectat că a forțat 18 bancomate în Dublin, pe lângă altele de pe continent, a fost arestat de polițiștii din Irlanda. I se zice în mod gratuit interlop, ăsta este român umblat, cu rază mare de acțiune, e eficient. Merită măcar postul de consul, dacă nu pe cel de ambasador.

Citit 963 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 17:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.