O Românie cu ortografie

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Președintele Klaus Iohannis, tot mai prezent în conferințe de presă, se declară împotriva traseismului politic și vrea să ia măsuri în acest sens. Trebuie, totuși, să se asigure ca ultimul PSD-ist trecut la PNL să nu rămână prins între uși.

* A fost distractiv să constat acum două seri că meciul de Liga Campionilor dintre Real Madrid și Șahtior Donețk avea un scor neverosimil la pauză, 0-3! Ce, ne-am fi așteptat vreodată că USR-PLUS sau PNL, căci încă nu mi-e limpede, să voteze cu Iordache?

* E haios și faptul că cele două tabere de pe așa-zisa dreaptă contestă rezultatul votului. Înseamnă că a făcut partidul lui Ciolacu vreo minune - s-au clonat ăștia, fi-r-ar să fie de nenorociți fără egal, și au votat pentru toată lumea.

* Dan Barna i-a scris pe Twitter lui Orban, ca de la ficat de șef de grup la alt ficat important în republică. Însă a scrântit-o cu punctuația, nu prea o nimerește. Sau poate că celebrul său laptop nu bate cum trebuie orice tastă - se poate vedea în filmulețul devenit viral. Dar nici consilierii săi nu iubesc limba maternă? Și ei trebuie să-și dorească o Românie fără hoție și neapărat cu ortografie.

* S-a plâns Bittman, solistul trupei Holograf, că nu mai are venituri din cauza restricțiilor și realitatea nu poate fi alta, o simțim la tot pasul. Concerte nu mai sunt, petreceri organizate de municipalități nici atât (aici are o mare bubă în cap tizul meu!), în pub-uri n-ai cum să te produci și, serios, cine mai cumpără acum muzică? Poți să intri în garaj sau în studio să înregistrezi, nu-ți ia mai nimeni CD-ul, o pot spune cu mâna pe inimă muzicieni și mai consacrați decât alde „Ți-am dat un inel”. Cu toate acestea, empatia mioritică pare să-și fi pus ștreangul: am citit nenumărate păreri în online despre pățania lui Bittman și a altor artiști. Doar batjocură ieftină, caterincă, dacă-mi este permisă utilizarea acestui oribil termen post-decembrist... Poți glumi, dar de ce să-i dorești apocalipsa financiară? Doar pentru că s-a lamentat în studioul lui Gâdea, de la Antena 3? Sau din cauza vreunui șlagăr „holografistic” care nu te-a ajutat în tinerețe să-i ceri mâna vreunei zeițe.

Citit 1053 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2020 15:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.