Poeziile patriotice de azi

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Iată un citat modern, poate prea modern! Și toxic. "Iar noi suntem alături de cei mici către un viitor mai bun." Era nevoie de pandemie ca să gândească niște așa-zis creativi idei de rumeguș folosite pe post de argumentație? Nu mai putem trimite copiii la școală decât cu mască, aceasta îngreunându-le activitatea (numai propagandiștii și prostovanii pot avea altă părere), haide să însăilăm fraze sforăitoare, truisme și aporii. Obligatoriu, pe bani! N-am cum să nu fac o comparație banală – poeziile patriotice de pe vremuri chiar aveau sevă.
* Premierul Orban susține că mersul la vot nu este periculos, zice că e precum ieșirea la magazinul din colț. Hm, aș avea îndoieli – în primul rând, la chioșcul cu pâine și pufuleți nu mi se împrumută nicio ștampilă atinsă înainte de sute de persoane.
* Apoi, ca să merg pe ideea avansată de Șică, în alimentara nu ești obligat să te identifici, lăsând masca în barbă, că nu e secție de votare. Or dacă nu e atât de periculos acest exercițiu, de ce nu redeschidem toate activitățile? A ieși la restaurant, cu propria familie, la măcar doi metri de celelalte mese, nu poate fi un sport extrem, cum se încăpățânează unii să ne inoculeze. Desigur, carantina sau lockdown-ul nu e o invenție a lui Arafat. Noi am inventat doar oina, fuga de răspundere și datul cu părerea.
* Spania a intrat într-o nouă stare de urgență, e una mai scurtă. Până pe 9 mai 2021. Nu înțeleg ce i-a oprit pe guvernanți să instituie această nouă realitate până prin 2025. Sau pe veci. România nu riscă așa ceva, nu până la alegerile parlamentare din decembrie...
* E drept, după scrutin, e nevoie de numărare, de învestirea Guvernului, de lucruri de genul ăsta. Carantina va mai întârzia, vom fi lăsați să ne luăm și nenorocitul ăla de brad.
* Au apărut rezultatele unor noi sondaje de opinie. Ciolacu anunță că va forma următorul Executiv, USR-PLUS vine cu altă versiune – PNL și cuplul Barna-Cioloș vor fi la butoane, grafic o țâră mai credibil. Despre Ponta și Tăriceanu, mai nimic. Viața politică nu va mai fi la fel de frumoasă fără cei doi, le trebuie și un bărbat în partid.

Citit 857 ori Ultima modificare Vineri, 30 Octombrie 2020 17:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro