Brutalul miserupism

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Scriam acum câteva luni că persoanele cărora uneori li se spune în mod abuziv "creativi" îi vor aplica obșteasca mască lui Moș Crăciun. Ca să explic unde bat, ființa imaginară, acel personaj de poveste la care ne gândim și după 60-70 de ani, transmite virusul sau numai stafilococi? Întrebam pentru prietenul minor din subsemnatul.

* Un cofetar maghiar, nu ungar, cum s-a exprimat premierul României, a creat un Santa Claus dulce, dar cu mască de protecție. Carevasăzică, i-a pus și sare. Ne-ar putea rămâne în gât, în funcție de cât de mult îi visăm noaptea pe cititorii de prompter de la televizor.

* Și pentru că isteria nu e ușor de potolit, cantautorul Robbie Williams a lansat o melodie cu și despre Covid. Textul conține și bune, dar și chestiuni absurde: "Nimic nu va opri Crăciunul. Moșul e pe sania lui, dar la doi metri distanță." Adică, bătrânelul și-a luat săniuță cu remorcă sau a trecut la bolid, ca fiul lui Micula? Sper să nu-și lustruiască patinele cu șampanie, p-aia să ne-o aducă nouă.

* Cum să stea Moșul la doi metri distanță? Nene, e plăsmuirea imaginației planetare, ăsta nu poate decât să respire lipit de sufletul celui care mai crede în el. Să luați cei doi metri și să-i introduceți în altă parte! Mileniul al III-lea o duce rău de tot la capitolul creativitate, însă știm să arătăm cu degetul Evul Mediu. Ehei, dragii moșului fără barbă, aceea a fost o epocă luminată! Tocmai pentru că n-o eclipsa lumina albastră din smartphone.

* Cam opt din zece români consideră că restaurantele ar trebui redeschise, conform unui sondaj realizat de institutul Curs, la solicitarea asociației HORA. Nț, CTP-ule sau măi drăguță Mândruță, nu e vorba că mioriticii se gândesc numai la chefuri și la cine romantice! Ai noștri sunt mai pragmatici decât influencerii care vin la televizor ca să-și certe compatrioții. Statisticile spun că la cârciumă nu au existat focare. Orice altceva e măsură fără justificare. Dar trăim era în care libertatea de exprimare a devenit inutilă.

* Titlu din mass-media centrale: "Încep concedierile în rândul bugetarilor. Sindicatele spun că e o măsură brutală." He, he, la fel de brutală a fost angajarea unora dintre ei: fără criterii, fără noimă, prin miserupism.

Citit 693 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2020 00:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.