Cu fasolea la scrutin

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Mi-au tulburat liniștea Zilei Naționale tot felul de mesaje sforăitoare, le anticipasem, dar imaginația mai filtrase din rumeguș. Centrală pe bază de peleți îmi mai trebuie...

* Politicienii vor uita și se vor delimita repede de această porție de patriotism (e luată cu pâine, de multe ori de import), dar îi încurcă scrutinul din weekend.

* Nimeni nu le-a recomandat compatrioților să evite fasolea cu ciolan. Nu din cauza postului creștinesc, ci pentru că duminică, în secțiile de vot, va crește exponențial un anumit risc. Nu explic gluma, mizez ca de fiecare dată pe inteligența cititorului - mult peste a subsemnatului, ca să parafrazez acea minunată Academia Cațavencu, din anii ’90-2000.

* Ah, ieri, ca într-o bulă simbolică, una foarte dureroasă, trebuia să le urăm mulți ani tuturor românilor care au falimentat uzine autohtone. Să tot fie sute, poate mii, aproape toate. Mulți ani, bă, cu executare, deși e doar vorbă-n vânt, sărăcie lexicală.

* Ca o ironie a sorții, în ajun de sărbătoare a românilor de pretutindeni, clubul de fotbal FC Barcelona a încurcat Budapesta cu Bucureștiul. Catalanii au meci săptămâna aceasta în capitala Ungariei, însă au o problemă de orientare... Taximetriștii din Otopeni îi așteaptă pe Messi și pe ceilalți bărbați care ne-au supărat vecinii.

* Apropo de sportul considerat rege, campioana CFR Cluj și-a demis antrenorul care i-a umplut vitrina de trofee. Numitul Dan Petrescu, cetățean care trăiește pe picior mare, a devenit șomer. Putem spune că se anunță vremuri grele, nene!

* N-aș fi dorit să-l pomenesc pe Mustață care conduce Organizația Mondială a Sănătăți, însă mi-a afectat digestia. Iarăși. Și era și închis la farmacie - deh, Ziua Națională! Iată ce a afirmat etiopianul de la OMS: "Să nu politizăm sursa virusului!" Rămăsese ultima grijă a Organizației: rezolvase problema vaccinului, tratamentul era deja pe toate drumurile, se fac teste numai în mod gratuit... Mai rămâne să ni se spună că nu se mai găsesc brazi în piață, ci numai la hipermarket.

Citit 878 ori Ultima modificare Marți, 01 Decembrie 2020 19:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.