Numerologie. ”Sută-n mie”

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* L-am pomenit și ieri, nu mă pot vindeca. Nu cred că există vreun vaccin anti-ministrul Educației. Sorin Câmpeanu a recidivat, e savuros: "Vom reuși să deschidem școala în 8 februarie, într-o formă sau alta." Apoi, cel puțin aici mă duce imaginația, și-a pus cagula.

* Despre șperaclu în clasele terminale. Sau cum să intrăm pe geam chiar și în timpul zilei. Acestea ar putea fi alte două titluri de lucrări de specialitate, eventual semnate de distinsul domn Sorin.

* Inspectoratul Școlar Galați, condus din decembrie de o doamnă cu nume cosmopolit, Selena, a devenit ieri vedeta României. ISJ-ul de la Dunăre le-a lansat o invitație dascălilor din județ pentru a intra sub umbrela unei întâlniri cu și despre numerologie. Chiar așa, ca să afle unii profesori care-i legătura dintre destin și nota scăzută la purtare. Or invers.

* De ce nu? La această ședință se poate vorbi și despre relația foarte strânsă dintre mediile de 3 și 4 și corijențele din toamnă. De fapt, vorbesc din amintiri. Am auzit că e ca pe vremea lui Nea Nicu: nimeni nu mai rămâne, toată lumea trece.

* Numerologie rimează cu pandemie. N-o ratezi că nu se știe. "Sută-n mie", cum se spune-n Românie.

* Răspunsul Ministerului Sănătății, în povestea cutiilor de pizza, e potrivit. Fără istericale, cu puțină cenușă în gelul de păr, așa ar trebui să fie peste tot.

* Potrivit Eurostat, unul din cinci români locuiește într-o casă fără baie, toaletă sau duș. Și fără periuță electrică, e important de precizat acest aspect. O mai împrumută și el, ca să facă rost de bani.

* Patru români au furat tabla de plumb de pe zeci de biserici din Anglia, provocând pagube de 2 milioane de lire, scrie presa străină. Cu alte cuvinte, au ales varianta mai simplă, nu s-au stresat ca ministrul Costel Alexe, devenit între timp președinte de județ.

* O companie japoneză a dezvoltat un sistem de recunoaștere facială, chiar și cu mască, cu o precizie de 99,9 la sută. Deja știu cum poate fi deranjată (a se citi "manipulată") aplicația: îți cobori masca în bărbie și, după un an și ceva de pandemie, oricum nu te mai știe nici dracu’.

Citit 756 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2021 17:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.