Plângea și schia. Plângea

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Nenorocirea de la Matei Balș a stricat vacanța multor români plecați peste weekend la munte. Se zvonește că la Păltiniș a fost un zgomot infernal, nu știau oamenii dacă urmează vreo avalanșă sau dacă a ieșit din hibernare o familie de urși înfometați. De fapt, era președintele Iohannis: plângea și schia, plângea. Ca în Moartea Căprioarei, adică a fost un moment poetic, doldora de emoție.

* Carevasăzică, mușchii de la vaccin ai șefului statului s-au mai fleșcăit. Rău de tot, soțul doamnei Carmen a revenit la imaginea pixelată dinaintea acelui moment care-i făcuse un lifting facial neașteptat de bun.

* Se întreabă unii dintre români de ce prezența lui Klaus Iohannis pe pârtie la o zi de la tragedia de la spitalul bucureștean ar fi o problemă. Chiar așa, de ce ar fi? Ninsese frumos, se depusese un strat considerabil de zăpadă, mai rămâne doar să alunece reforma din sănătatea românească. Cu ceara de la lumânare alunecă bine.

* Pe surse, cum se obișnuiește la noi, președintele, mascat ca un robot, ca să nu fie recunoscut, s-ar fi scuzat că a fost la munte: "Aveți dreptate, am greșit, trebuia s-o iau și pe doamna Carmen pe pârtie, dar nu prea știe să se dea cu sania".

* Apropo de timpul perfect al modului condițional optativ, câteva publicații online mainstream au încercat marea cu degetul după ce s-a aflat că boss- ul României și-a făcut bagajele de vacanță la numai câteva ore de la desantul la Matei Balș. "Președintele ar fi fost filmat la Păltiniș..." e unul dintre titlurile jucate la ruleta alibiului, cu toate că era evidentă prezența sibianului la hârjoneala specifică sezonului rece. I se auzise vocea, cameramanul care l-a filmat îl abordase corespunzător, cu "domnule președinte", iar locatarul de la Cotroceni, deși surprins de prezența presei pe derdeluș, a răspuns civilizat și i-a invitat pe compatrioți afară la zăpadă. La zăpada de la Păltiniș. Unii dintre ei, de prin Capitală, erau ocupați cu altceva, nu puteau lăsa funeraliile în drum de dragul unui slalom uriaș. Or aceste așa-numite ziare electronice, bâlbâite-transpirate-vlăguite când apare la orizont un subiect delicat, își permit să-i certe pe români în diferite alte istorii.

Citit 1023 ori Ultima modificare Duminică, 31 Ianuarie 2021 22:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.