Sofism de vacanță

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* S-au zbârlit unii în social-media că nu e bine să râzi de oamenii care rămân fără vouchere de vacanță, e vorba de bugetari. Că din punct de vedere economic e un dezastru, că astfel se reinstalează marea evaziune în turism, că branșa o va lua la vale etc. Așa o fi, nu mă pricep, nu-s vreun Ilie Șerbănescu de Filești, însă răul fusese făcut anțărț. Sau și mai devreme - mediul privat, ăla batjocorit de stat, nu-și permite un asemenea lux, or creșterea economică nu poate fi gândită numai pe spatele unora, e ditamai sofismul, riscăm să ne trezim în bancul cu filantropul care nu mai trecuse prin sat de ani de zile. Ehei, veneai anual și-mi dădeai un bănuț, ce te-am mai așteptat, i se plânge milogul, iar mână-largă ridică din umeri: Știi, nene, a intrat fata cea mare la facultate, n-am mai avut posibilitatea să... Și i-o retează amărâtul, fără pic de condescendență: "Cum, mă, a intrat aia la școală pe banii mei?"

* Precizare, mi-e și rușine că trebuie s-o repet a suta oară: există destui profesioniști în sistemul bugetar, care, fiind remunerați corespunzător, își vor permite să meargă în concediu și fără acele blestemate de tichete. Încă o mențiune, la fel de jenat mă simt, e redundantă: fără mediul privat, adică fără acele firme și companii conduse de așa-numiții patroni, salariații de la stat rămân fără joburi și, implicit, fără venituri. Cinstit, acum mi-e milă și de amantele, cumetrii și nepoțeii prinși pe la câte vreo primărie, prefectură sau minister. Dar numai puțin.

* A reapărut Victor Ponta. Mai întâi la o televiziune de sport, apoi la una de știri. Deh, au trecut ecourile alegerilor, omul a revenit din concediu și trebuie să știm că e viu. Mai nou, cel puțin asta spune fostul premier al României, soțul Dacianei lucrează în străinătate. La Bruxelles nu e loc, poate tot prin Balcani. Mai jos de Giurgiu, s-a sinchisit să dezvăluie Victoraș, adică în Bulgaria sau la turci, la curtea prietenului Erdogan. Așa se întâmplă când nu-ți poți păstra valorile acasă...

* Un accident rutier din București ar putea deveni eveniment legendar. Un Logan a fost răsturnat pe un Lamborghini de sute de mii de euro. E ca o răzbunare pentru noi, bipezii de rând, care încă semnalizează dreapta atunci când vor să vireze la dreapta.

Citit 610 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 17:18

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.