Banco, îți sunt cumva dator?

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* M-am trezit ieri dimineață cu titlul de pe un site mainstream de informații, "Stolojan cere creșterea taxelor și impozitelor". O fi vrând numai pentru domnia-sa, îmi zic, și mă duc să mă spăl pe dinți. Ah, îmi continuă activitatea neuronală, poate că dragă Stolo se referă la corpul de text al celor două cuvinte. De la 10 să treacă la un font de 14, cum ar spune dactilografa. Altceva nu-mi iese, jur.

* Oare de ce nea Theodor - iertare că mă dau intimul dumneavoastră, însă cred că n-am început eu! - n-a solicitat majorările astea anul trecut, înainte de locale și parlamentare? Așa ar fi jucat corect. Și ar fi rămas numai cu refrenul "Te cunosc după sandale, Cenușăreaso/ Că ești fată de locale...". A nu se înțelege că e vreun apropo la doamna ministru Turcan, de la Muncă, profesionist despre care se spune că a colaborat foarte mult cu fostul coleg de alianță al lui Băsescu.

* Deputatul Gîdei de Galați s-a plâns pe Facebook că a fost discriminat de o bancă din oraș, motivul fiind stupefiant: tocmai calitatea sa de parlamentar! E drept, niciodată nu te simți în siguranță pe lângă un politician cu imunitate, te temi de echilibrul cosmic, dar orișicât. Vrei să superi parlamentarul zonei și să nu mai atragă fonduri și proiecte, îți dorești ca Galațiul să rămână și în continuare de căruță?

* Altfel, ca o glumiță, dacă aș fi fost responsabilul băncii, aș fi strecurat o întrebare ghidușă. Ce spuneți, sunteți parlamentar și veniți în ziua mare la bancă? Unde vă e cagula?

* Pe românește, totuși, dacă o instituție bancară din străinătate (bănci românești nu știu să mai existe) își permite să trateze un parlamentar cu dispreț, discreționar sau spuneți-i cum vă vine, subsemnatul n-are nicio șansă într-o asemenea ecuație. Sper să nu-i fiu deja dator băncii, cu toate că nu i-am călcat niciodată pragul...

* De două zile, Galațiul a revenit în scenariul verde, adică toți elevii ar trebui să se întoarcă în clădirile pe fronstispiciul cărora încă scrie "Școală". Altă grijă n-am momentan: municipiul, pentru a mai avea viitor (ce comunist sună!), trebuie să-și trimită toți elevii la școală! Fizic. Online să rămână videochatul!

Citit 587 ori Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2021 22:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.