Feliile de dimineață

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Încep cu o declarație a vedetei ultimelor zile, Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Mama merge sau mergea în fiecare zi să-și ia o bucățică de ceva de la magazin, mai mult pentru socializare." Cu alte cuvinte, fără să fi avut această intenție, și-a lăudat părintele. Părintele 2, ca să mă aliniez noilor cerințe.

* Ori poate că femeia care conduce de facto ministerul lui Vlăduț presupune că mi-am cumpărat întreaga pâine de care am nevoie încă de la prima oră a dimineții. Nț, am luat doar trei felii, urmează altele - vreo cinci-șase - pe la prânz și restul seara (și voi plăti exclusiv în criptomonede). Cozonacul ei de treabă!

* Povestea de neînțeles, cu închiderea magazinelor la ora 18,00, e spusă de un deputat USR, e vorba de un anume Tudor Benga, băiat cinstit, după cum se poate remarca. Explicația sa e fascinantă, din acest motiv nu-mi permit s-o ciopârțesc: "Tot bâlciul ăsta cu închisul magazinelor, închisu-n case, pleacă de fapt de la un vot dat în Parlament de toate partidele. Iar votul ăla, de fapt, a fost ditamai lașitatea întregii clase politice care a preferat să le delege unor funcționari nealeși de nimeni responsabilitatea unor decizii cu impact direct asupra vieții de zi cu zi a douăzeci de milioane de oameni. Ca să nu trebuiască politicienii să-și asume direct decizii complicate și nepopulare în plin an electoral." M-am mai liniștit, mă duc acum să-mi iau și niște sifon. Jumătate de sticlă.

* România rămâne cel mai mare producător de floarea-soarelui din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, tot semințe bulgărești găsesc la supermarket. Dacă ajung până la 6 seara...

* Tot despre ele, mititelele, cu ale lor lacăte de pe ușă. Grecia redeschide magazinele pentru a salva economia. "De ca și cum economia unei țări stă în niște magazine", după cum și-ar spune în barbă, la o cafea, doi angajați din mediul bugetar.

* În weekend am jucat FIFA cu unicul meu moștenitor. I-am propus să reedităm mult-comentatul Armenia - România. Ca să-l avantajez, am luat echipa mai slabă. România, da.

Citit 769 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Aprilie 2021 01:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.