Oximoron de ministru

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Declarația primului weekend fără mască în aer liber poartă amprenta ministrului de Interne, fost șef la Transporturi. Despre Lucian Bode este vorba: "Astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă...". E nevoie de o notă de subsol, mă implic: relaxarea totală se instalează când te tolănești pe bancheta din spate. Cealaltă, relaxarea prudentă, cum îi spune Bode, ca un bunic grijuliu, nu există, e un oximoron blestemat. El a încercat varianta asta în singura-i aventură ca politician (când șoferul său a intrat pe contrasens). Nu i-a funcționat.

* Evenimentul-pilot, "Dineu cu proști", de la Teatrul Național București, a avut succes la nivel oficial. Dacă a participat premierul Florin Cîțu, a ieșit cum trebuie. Cronica sau recenzia era deja pregătită, îi mai trebuia un titlu. De preferat să nu aibă legătură cu numele spectacolului.

* Apropo, nu găseați, nene, altceva? "Dineu cu proști", ca să marchezi eliminarea unor restricții, mi se pare neinspirat. Ridică și multe mingi la fileu, n-ai cum să nu râzi. Noi, românii, suntem frate de sânge cu ironia fină. Îți vine să întrebi, de dragul schiței, invocând și spiritul lui Nenea Iancu, bre, dar care era celălalt?

* Șeful Guvernului, tot mai prezent în viața publică, semn că dorește mai mult (să devină numărul 1 în PNL, evident), a mâzgălit și pe Facebook o banalitate: "Cum este pentru voi prima zi fără mască în spații deschise? Eu deja am făcut o plimbare la prima oră până la cafea și a fost wow." Scurte comentarii:

1. Românul de rând își bea cafeaua acasă, prin urmare parcurgea și fără mască drumul dinspre dormitor la bucătărie. Wow!

2. Am văzut destui români, până pe 15 mai, mergând în spațiu deschis fără să poarte mască. Wow!

3. Să te plimbi pe stradă, fără mască, așa cum era viața noastră până mai ieri, nu poate fi wow. Ține de normalitate. Uitasem, normalitatea a devenit wow.

* Mai bine de 15 români, aflați pe aeroportul Luton din Londra, s-au luat la bătaie cu pumnii și picioarele, în așteptarea avionului spre casă. De ca și acum acela era vreun avion special... Tot un low-cost. Poate și din acest motiv să le fi sărit țandăra.

Citit 932 ori Ultima modificare Duminică, 16 Mai 2021 18:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.