Gogoașa președintelui

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* E măgulitoare caracterizarea făcută noului șef al Poliției Române, Benone Marian Matei. Ni-l descriu ai săi camarazi. Ori nu se pricep, ori vor să-l facă de râs, ca la târg: „Vorbește engleza fluent, știe ce înseamnă un dosar penal.” Deja mă simt mai protejat. Adică „more protected”. Ah, să nu-l uit pe Costel Șoric de la Piatra Neamț, fost șef de Inspectorat, parcă, ins care jongla bine cu limba lui Shakespeare. Citez din domnia sa: „Case closed.”

* Al meu copil a mers ieri la școală. Pentru prima dată, din noiembrie încoace. Cu bucuria cu care te duci pe front a întâmpinat această provocare. Războiul, din nefericire, nu se termină prea curând.

* L-am încercat, i-am testat nivelul de rezistență, durerea era mare. Unde se duce băiatul mâine?, l-am luat în glumă duminică dimineață. Sper ca măcar luna viitoare să aibă chef să-mi vorbească.

* Cum ar veni, președintele Iohannis ne-a păcălit. Ne spusese săptămâna trecută că vom putea merge iarăși pe stadion, în limita prevăzută de specialiștii pandemiei. Ieri, ministrul Sportului a ieșit pe altă ușă și ne-a spus că n-are rost să ne grăbim, că suntem prea nerăbdători și că doar finala Cupei României la fotbal va beneficia de prezența fanilor. Vai, ce-am înghițit-o! Eh, nu e prima dată când suntem mințiți. Și, mi se transmite în cască, nu e nici ultima gogoașă.

* Același Novak de la Sport consideră că din iunie încolo vom avea șanse nenumărate de a merge pe arenele republicii. Ca să le vizităm, ca la Muzeul Figurilor de Ceară. Și a nasurilor așișderea. Atunci – pentru acest detaliu, trebuie să cunoști fenomenul – toate competițiile fi-vor deja încheiate. Iar la toamnă, ce să vezi, când vor reveni echipele de la cabine, rata de infectare ne va fi tăiat elanul. Și accesul. Încă o dată. 

* Dar putem să mergem la cele patru jocuri de la Euro 2020 (care se ține în 2021) organizate pe Arena Națională. Astea costă mai mulți bani și trebuie să încurajezi echipe precum Macedonia de Nord sau Ucraina. România evită turneele finale, sunt lipsite de haz.

* Electric Castle nu va avea loc nici anul acesta. Festivalul se amână pentru 2022. Atunci va fi reprogramat direct în 2025. Ca să fim (ne)siguri.

Citit 850 ori Ultima modificare Luni, 17 Mai 2021 20:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.