Revenirea în V. De la Viorica

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Dacă România are cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul I al anului 2021, așa cum a scris și Florin Cîțu pe Facebook, chiar era nevoie de un nou consilier al jupânului de la BNR.

* E pe bune, mă, o confirmă și Eurostat, mă trage de mânecă un coleg de breaslă. Se referea la informația conform căreia am redevenit tigrul Europei. Să mă ierte trista felină a lui Nuțu Cămătaru, dar n-am de ce să cred asemenea cifre. Pot mai mult decât să dau fericit din coadă după ce mi se flutură ostentativ axa OY.

* Știrea de marți, și anume angajarea doamnei Viorica la BNR-ul lui Isărescu, pare să fie o simplă confuzie. Doamna Dăncilă a primit ieri dimineață următorul telefon: „Bună ziua, de la Bancă vă deranjez. Creditul dumneavoastră a fost acceptat.”

* Racolarea Vioricăi Dăncilă la Banca Națională a României e o diversiune. Așa nu mai zice nimeni nimic despre revenirea economiei „în V” lăudată de premierul Cîțu.

* De fapt, ăsta-i schepsisul. Acel V pomenit de conducătorul Palatului Victoria vine de la Viorica. Doar nu de la Voltaire, Van Gogh sau Van Basten. Restul e cancan.

* Altfel, peste ani am putea afla că într-o asemenea funcție ar putea ajunge și un anume Dan Barna, fost candidat la prezidențiale. La fel de nimerit pentru postul de consilier bine înfiletat strategic. E tizul subsemnatului, dar n-am bază în el.

* Savanții sunt pe punctul de a face o descoperire epocală: oamenii ar putea trăi 180 de ani. Dar nu e obligatoriu să nimerim asemenea piscuri. Mai ales la cum se conduce în ultima perioadă... Era doar o remarcă amară de ordin rutier.

* M-am blocat la vederea unui titlu de ziar de scandal - „Răzvan Simion vorbește despre noua sa cucerire: Este arhitectul sufletului meu”. Mi-am zis, nene, fără să mă erijez în judecător, matale trebuie să ai ditamai sufletul. Cam ca viloaia lui Ion Ștefan-Grindă de la Focșani, fost ministru al Dezvoltării Personale.

Citit 801 ori Ultima modificare Marți, 18 Mai 2021 20:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.