Îți dăm și bonuri de masă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Ieri a fost Ziua Mondială a Salariului Minim pe Economie. Din Europa, am fi putut serba doar noi și bulgarii, însă cred că ne trebuie puțină răbdare. La bal ar putea sosi, intempestiv, invitați de soi.

* Leafa minimă pe economie are o definiție minunată în țara Mioriței: „Lasă, mă, începi pe suma asta și o să-ți dau și bonuri de masă. Iar dacă merge bine, mai stăm de vorbă.”

* Ca-n istoria sindromului Stockholm, românul de rând, proaspăt angajat, are cunoștințe nemaipomenite: „Știu eu, la cum se uită noii mei colegi, că sunt destui cu salariul mai mic decât al meu.”

* Doi jucători din naționala de fotbal a României au refuzat să îngenuncheze înaintea meciului amical cu Anglia. Stanciu și Nedelcearu și-au văzut de coloana vertebrală - istoria ne arată că România a plătit mereu tribut, n-a colonizat, n-a avut sclavi. Iar ai noștri, în întreaga eră post-decembristă, au fost stigmatizați imediat ce ieșeau pe la Vama Borș. Ai priceput, Denis Alibec, știai asta, Răzvan Marin? Prin urmare, nu existau motive de a le da satisfacție celor de la partidul BLM.

* E drept, când unul dintre jucători, în speță Andrei Ivan, declară în fața presei că meciul a fost foarte spectaculos (și chiar nu fusese), dar Georgia l-a bătut la el acasă, de i s-a rupt ferfeniță carnetul de fotbalist, nu prea ai așteptări. Unii dintre ei nici nu știu cum se traduce sintagma Black Liver Matter...

* Bucureștiul a închis toaletele publice înainte de primirea suporterilor la Euro 2020, Primăria Capitalei având datorii mari către firma prestatoare de servicii comunitare. Prin urmare, austriecii, ucrainenii și macedonenii - parcă ei vor avea treabă cu acest prilej prin Micul Paris - sunt rugați să-şi satisfacă nevoile în țara de baștină.

* Sorana Cîrstea, un soi de Halep de conjunctură, părea hotărâtă să facă turneul vieții la Roland Garros, în absența numărului 3 mondial. N-a fost cazul, noua parteneră de viață a lui Țiriac jr. s-a oprit în optimile de finală. Românul se poate uita acum liniștit la turneul final patronat de UEFA. De vineri încolo, ar fi ieșit discuții cu nevasta - și faze finale la tenis, și meciuri de fotbal? Vor fi case în care câștigătoare vor ieși telenovelele și show-ul Survivor.

Citit 923 ori Ultima modificare Luni, 07 Iunie 2021 20:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.