Integrare cu de-a sila

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Când subiectul e delicat, unii lucrători din presă fac abuz de condiționalul-optativ. Exemplu, un titlu cules ieri din presa online, ziare.com: "Lamborghini Aventador, vândut la licitație cu peste un milion de lei. Mașina ar fi fost sechestrată de la un proxenet din Galați." Nici vorbă, aud că un amărât de profesor de istorie a rămas fără căruța de lux căreia în mod arbitrar i se spune bolid.

* Strachina poleită a fost, carevasăzică, recumpărată. Firește, de data asta are ca proprietar un lector universitar. Ce predă? Integrare europeană cu de-a sila.

* Cascada Bigăr s-a prăbușit, motiv pentru iluștri necunoscuți să riște comparații stupide. Că aia din Mexic e mai-nu-știu-cum, că pe continentul asiatic sunt altele mai cu moț... De ca și cum acesta ar fi fost subiectul. Cosmopolitismul ne prinde în menghină; nu știm să ajungem la Lepșa, dar am urcat deseori El Camino din Spania. Bigăr era un motiv în plus pentru unii să trăiască din turism. Vaaai, iarăși HoReCa, se aude din fundul sălii. Bine, iertare, îi putem spune și altfel - HoReCăTăTă, ca la Nisipurile de Aur.

* Bigăr, chiar și după incidentul de acum două zile, e utilă și ca să uităm de propunerile de (re)impozitare a pensiilor. Or de inevitabila creștere a vârstei de pensionare. Ca să nu creadă vreun cititor că n-am admirat la timp frumusețile patriei.

* Romsilva respinge acuzațiile conform cărora prăbușirea cascadei ar fi fost provocată de lucrările din apropiere. Pricep, din această reacție timidă, că Regia Națională a Pădurilor (e numele de fată al entității Romsilva) își dorește să fi fost exclusiv cauze naturale la mijloc. La fel sunt defrișați codrii, cu drujbe de hârtie sau lemn de către ființe extraterestre care nu pot fi trase la răspundere decât în altă galaxie.

* Primarul PSD din Focșani l-a pus în fruntea Poliției Locale pe ginerele actualei soții. Ca să rămână banii în familie, despre asta-i vorba. Și ca să-i arate noii consoarte că-i apreciază familia și încrengăturile. Cu alte cuvinte, Marian Oprișan, cunoscut ca baron de provincie, n-a murit politic, el doar s-a transformat.

Citit 464 ori Ultima modificare Marți, 08 Iunie 2021 20:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.