Supa-crimă de Bruxelles

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* M-a bușit plânsul, nici nu se putea altfel, după ce am citit rândurile postate de europarlamentarul USR-PLUS (era să scriu PSD-PLUS, nu știu de ce) Ramona Strugariu. Distinsa anonimă se plânge că abia are timp de o masă pe zi, moment în care mi-a fugit mintea într-o fabrică de mobilier. S-a cuibărit acolo și nu dorește să mai iasă, îmi zbiară că lumea s-a țicnit. Dar cine este ea ca să judece omenirea? Mintea subsemnatului n-are nici pumni cum trebuie, vorba cântecului reinterpretat, și cred că i s-a făcut poftă de un duș rece. O s-o (ree)duc la bibliotecă.

* Strugariu și-a fotografiat un amărât de bol cu supă și un colț de pâine care pare d-aia bună, scoasă direct din brutărie. În decor se observă și o bucată de tastatură neagră de supărare că nu se poate înfrupta din zeama eurodeputatului. Apare și explicația doamnei politician: "Zic asta fiindcă există oameni care cred că noi ne petrecem viața în întâlniri pe la restaurante de lux şi în cine de fițe, la Bruxelles. Nu e aşa." Nene, așa o fi, n-om avea sclavi doar pe plantațiile de căpșuni din Spania sau în industria asistenței sociale din Italia. Există, carevasăzică, inși privați de libertate și în Belgia, deși noi știam că ei sunt posesorii unui mandat de cinci ani care - dacă e să ne luăm după maniacii calculelor - le-ar aduce aproximativ un milion de euro. Per individ. Concluzii la călduț, ca să rămân aproape de temperatura supei-cremă devenite vedetă fără voie. E deja supă-crimă:

1. Doamnă Strugariu, de ce nu renunțați la acest job indecent, care nu vă permite măcar să vă furajați corespunzător? N-aș mai sta nici măcar o săptămână. Pricep că vă sacrificați pentru binele nostru comun, însă poate se descurcă de unul singur domnul Manda, că alt român cu legitimație de Parlament European nu mi-a venit în cap.

2. La noi se caută croitorese, femei de serviciu (scuze, operatori curățenie!) etc. În consecință, n-ați rămâne prea multă vreme fără venit. În plus, cunosc destui angajatori care oferă și bonuri de masă.

3. Supa aia de Bruxelles n-are niciun gust. Știu despre ce vorbesc. Combinația de St. Jacques cu creveți n-are savoarea mămăligii cu zahăr, cum mai mănâncă niște sofisticați în mediul rural.

Citit 884 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iulie 2021 22:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.