Autostrada algelor în urechi

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Au crescut veniturile la BNR. Mugur Isărescu, jupânul instituției, a câștigat anul trecut din pensie și salariu aproape 20.000 de euro lunar. Ca să aibă și el cum să pună deoparte câte ceva. Nu știi ce vremuri vor veni. Și nici nu te mai interesează. Dacă ești Mugur.

* Accidentele de pe Autostrada Soarelui țin de o tradiție de care se mai bucură incidentele pe bază de urs din diverse localități montane. Ziua și povestea, numai că mamiferele au scuza de a nu fi răsfoit în prealabil nici Codul Rutier, nici planul de urbanism zonal al orășelelor în care ies la plimbare. Vinovată rămâne autostrada: preia în exces mitici cu dorința de bălăceală. Unii au alge în urechi înainte de a părăsi Bucureștiul.

* Mașina condusă de o femeie de 70 ani a răsturnat un camion în Buzău. Șoferița a declarat că nu l-a văzut. Iată, un asemenea român ar trebui însărcinat să negocieze cu Bruxelles-ul, poate și în problema PNRR. Îi dă la o parte, rezolvă problema țării pe care o reprezintă, ulterior se scuză că n-a văzut-o nici pe Ursula, că nu i-a sărit în ochi nici Gigi de la sculeria din capitala Uniunii Europene.

* Titlu de pe digi24.ro: "Chinezii, de la mic la mare, obligaţi să gândească la fel ca preşedintele Xi Jinping." Hm, nu știu cum să zic, dar e cel mai prost exemplu. Măcar n-aveam alte așteptări din acea zonă a globului. Gândirea critică, animal vânat mai tare decât ursul brun, riscă să pupe extincția, nici în Europa nu mai e atât de bine văzută. Nu mai are căutare îndoiala, trebuie să primești informația gata servită, e și mestecată, nu trebuie să-ți mai folosești măselele. Înghite! Dacă, totuși, ai curajul de a jongla cu o altă versiune decât cea oficială, ești dezavuat, iar în online ți se taie macaroana. Fake news, băi "chinezule to be"!

* Aplicația TikTok a depăşit 3 miliarde de instalări. Îmi susține teza din paragraful precedent. Pe mulți dintre compatrioții care se distrează pe și cu ajutorul acestei invenții îi poți întreba unde este Drobeta Turnu Severin. Nu e obligatoriu să aibă și răspunsul corect. În schimb, îți pot arăta un truc nemaipomenit cu brichete aprinse pe nas și cu rețete nemaivăzute care se pot încheia cu un disperat apel la 112.

Citit 797 ori Ultima modificare Duminică, 18 Iulie 2021 22:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.